Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

Aplicată cu succes de mii de ani in tratarea a numeroase boli, terapia cu lipitori, numită ştiinţific hirudoterapie, este recunoscută în multe ţări dezvoltate drept una dintre cele mai benefice metode complementare de tratament.

Hirudoterapia constă în aplicarea lipitorilor pe corp, în anumite regiuni şi are efecte terapeutice multiple: antiinflamator, antispastic, antialgic şi de fluidizare a sângelui, efect de reglare metabolică şi hormonală, favorizând eliminarea toxinelor din sânge. Aceste efecte sunt produse în special de HIRUDINA – o substanţă ce se găseşte în saliva lipitorilor, care este eliberată în sângele pacientului în timp ce lipitoarea se hrăneşte. Hirudina conţine peste 100 de fermenţi şi enzime active cu efect principal de fluidizare a sângelui şi de împiedicare a formării cheagurilor de sânge intravasculare. După examinarea obligatorie şi determinarea stării în care se găseşte bolnavul, medicul stabileşte numărul lipitorilor, zona şi punctele în care sunt aplicate acestea şi numărul şedinţelor. Lipitorile se orientează singure şi se adaptează fiecărui organism. La unele persoane, şedinţa poate dura 10 – 15 minute, la altele câteva ore, totul depinde de gravitatea procesului şi de evoluţia bolii. Dacă sângele conţine viruşi, microbi sau produse toxice, lipitorile încep să elimine un lichid care conţine aceste substanţe dăunătoare. Concentraţia de toxine din sânge după şedinţă de hirudoterapie scade de zece ori.

Teama prezenta la foarte multe persoane înainte de şedinţa dispare repede. Bariera psihologică este depăşită deja după prima şedinţa. După şedinţa, lipitorile fie sunt date pacientului, fie sunt ucise pentru a exclude din start posibilitatea de a contamina şi pe altcineva cu infecţia respectiva. Rana microscopică rămasă în urma lipitorii se vindecă foarte repede. Rezultate foarte bune sunt obţinute daca se combină hirudoterapia cu folosirea plantelor, a homeopatiei, fizioterapiei.

Sursa: Voceaconstantei.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Terapia cu lipitori, un tratament alternativ des folosit

20 Jul 2014 6089