voceaconstantei.ro Ingrediente din bucătărie cu dublu rol. Cum ne pregătim tenul pentru sezonul rece



Sezonul rece ne dă primele semne că se apropie cu pași repezi. Pe lângă garderoba pe care ne-o îmbogățim de la un sezon la altul, trebuie grijă să avem grijă și de tenul nostru, primul ce ia contact cu schimbările de temperaturi și de care trebuie să avem grijă în primul rând. Există mai multe trucuri pentru pregătirea și repararea pielii afectate de schimbarea de sezon și de cele mai multe ori, cele mai la îndemână rămân tot măștile naturale pe care ni le putem prepara cu ușurință în propria bucătărie cu ingrediente de sezon.

Prin câteva schimbări la ritualul tău de îngrijire poți contribui la vindecarea și la protejarea tenului tău, dar mai ales îi poți oferi acea aura luminoasa și o piele revitalizată. Există mai multe trucuri pentru repararea pielii afectate de schimbarea de sezon, însă și pentru apărarea pielii de temperaturile scăzute ce vor urma. Și cum cele mai eficiente tratamente sunt inspirate de natură sunt recomandate câteva măști cu efecte uluitoare asupra pielii tale.

Prima dintre ele este masca de fata cu dovleac. Se știe că dovlecii sunt plini de vitamina A, vitamina C și zinc iar în combinație cu miere și puțin lapte, masca cu dovleac este eficientă pentru toate tipurile de ten. Astfel pielea va avea un aspect sănătos și o luminozitate naturală. Strugurii sunt alegerea potrivită daca vrei să îi oferi pielii tale vitalitatea naturală.
Pentru un ten iritat, cu coşuri sau pete pigmentare, masca cu dovleac este ideală, deoarece calmează şi tratează în profunzime pielea. Pasează miezul de la o felie de dovleac şi aplică-l pe faţa curată. Aşteaptă timp de 20 de minute să acţioneze apoi clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă nutritivă.

Un motiv în plus pentru a folosi masca de fata cu struguri este acela că strugurii stimulează producția de colagen, deci previn apariția ridurilor. Masca este și foarte ușor de preparat. Trebuie doar să transformi strugurii într-o pastă cu ajutorul unui blender, să adaugi puțina miere  și totul este pregătit. Remedii miraculoase asupra tenului au și nucșoara și scorțișoara. Pe lângă mirosul său îmbietor uimitor, nucșoara are proprietăți anti-inflamatorii și ajută la diminuarea porilor și cicatricilor provocate de acnee. Pe de altă parte, scorțișoara acționează ca exfoliant natural si are proprietăți antiseptice. Dacă vrei să obții o masca și mai hrănitoare, adaugă puțină miere și vei vedea efecte miraculoase.  Cel mai bine este sa testezi masca pe o porțiune mică de ten înainte să fie aplicată pe toată fața.

O combinație perfectă care lasă pielea total revitalizată este scrubul pentru corp cu zahăr brun și scorțișoară. Dacă acestui conținut i se adaugă și puțin dovleac, efectul este uluitor.  Din cauza efectului de exfoliere se recomandă evitarea folosirii măștii în zona feței.

Coacăzele constituie, pe lângă un desert delicios și natural, și un ingredient magic pentru tenul tău dacă este folosit sub forma unei măști. Ele conțin vitamina C, vitamina K și o mulțime de antioxidanți care au rolul de a diminua cearcănele cauzate de lipsa de somn. De asemenea, coacăzele acționează ca un pigment natural, iar dacă le combini cu iaurt și miere ai obținut rețeta perfectă a unei măști calmante pentru ten.
Trebuie reținut însă că pielea frumoasă nu se obține numai cu ajutorul produselor cosmetice, preparate de tine sau nu, ci și cu sprijinul unei alimentații sănătoase, bazată pe multe vitamine. De fapt, indiferent cât de sofisticate sau scumpe vor fi tratamentele pe care le urmați, nu veți ajunge la niciun rezultat dacă sănătatea nu va veni și din interior. Dieta ar trebui să includă fructe de sezon (mere, pere, struguri și altele), legume (morcov, varza),  grăsimi “bune” precum cele din peste, ulei de măsline și ulei din semințe de in.

Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Voceaconstantei.ro Ghiozdanul şi scolioza

25 Sep 2016 2593

Voceaconstantei.ro Sfatul medicului - Postura corectă a corpului

13 Aug 2016 3167

Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Ce fructe și legume de vară ne cresc imunitatea

06 Aug 2016 2357

Voceaconstantei.ro Sfatul Medicului. Ce Afecțiuni putem trata folosind ozonoterapia

01 Aug 2016 4220

Voceaconstantei.ro Cercetările arată că medicii greşesc diagnosticul la peste jumătate dintre pacienţii infectaţi cu virusul hepatitic C

23 Jul 2016 2433

Voceaconstantei.ro Remedii Naturiste - Soluţii pentru picioare umflate

23 Jul 2016 2336

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3143

Voceaconstantei.ro Simptomele intoleranței alimentare

19 Jul 2016 2239

Voceaconstantei.ro Intervenția laparoscopică pentru tratamentul varicocelului

19 Jul 2016 2627

Voceaconstantei.ro Noi tendinţe în tratamentul infecţiei cu virusul hepatitei C

16 Jul 2016 2470

Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Cum ne vindecăm călcâiele crăpate

13 Jul 2016 3128

Voceaconstantei.ro Răcelile de vară şi tratamentul lor cu plante

10 Jul 2016 2314

Voceaconstantei.ro Cum să ne calmăm arsurile solare cu produse naturale

04 Jul 2016 3114

Voceaconstantei.ro Prăjitură cu multă ciocolată

23 Jun 2016 2506

Voceaconstantei.ro Cum să scăpăm de petele maronii de pe ten cu tratamente naturiste

21 Jun 2016 5855