Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Cum să tratăm aciditatea gastrică fără medicamente

Aciditatea este o condiție medicală manifestată prin producerea excesivă de acid de către glandele gastrice, situate la nivelul stomacului. Stomacul secretă acid hidrocloric responsabil pentru funcționarea adecvată a sistemului digestiv. Mai departe, acidul hidrocloric produce anumite enzime care au capacitatea de a descompune alimentele în vederea realizării digestiei. Așadar, pentru descompunerea și procesarea alimentelor complexe este necesară secretarea unui nivel normal de acid hidrocloric. În cazul în care nivelul de acid este prea mic, procesul de digestie nu se poate realiza iar dacă nivelul de acid depășește limitele normale, se instaurează o condiție medicală ce poartă denumirea de aciditate.

Îmbolnăvirile de tip gastrită hiperacidă sau de ulcer stomacal și duodenal se caracterizează prin regurgitări acide și arsuri însoțite de dureri datorită hiperacidității sucului gastric.

Cauzele acidității sunt legate de modul de alimentație al fiecărei persoane, de consumul unei cantități mari de mâncăruri rafinate și fără fibre, stresul,  fumatul și consumul excesiv de alcool. Acești factori au capacitatea de a slabi sistemul imunitar și, în consecință, mucoasa membranară și suprafața stomacului încetează să mai funcționeze. De asemenea, acestora li se adaugă consumul unei cantități mari de mâncăruri condimentate, consumul unei cantități de mâncare mai mari decât cea necesară, dar și mâncatul pe fugă.

Primele lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a reduce și elimina această problemă este  pierderea în greutate. Studiile arată că pierzând 10% din cantitatea de grăsime poate ameliora simptomele refluxului de acid. Stările de stres trebuie evitate și în timpul zilei, iar seara se va consuma un ceai calmant deoarece componenta nervoasă întreține arsurile și durerile de stomac.

Rezultate foarte bune în cazul ulcerului gastric și duodenal se obțin dacă se consumă un amestec în părți egale de salcâm, talpa gâștei, sunătoare, coada calului și pătlagina. De asemenea, din regimul alimentar nu trebuie să lipsească cartoful, mazărea, merele, perele, caisele, piersicile, prunele și cireșele, iar ca remedii fitorepeutice sunt recomandate infuziile de lemn dulce, gălbenele, salcâm, stejar și răchitan. Coada calului este diuretică și prin aceasta calitate este benefică în tratamentul ulcerului. Talpa gâștei este un calmant nervos și de aceea este utilă fiind cunoscut faptul că stresul declanșează crizele de hiperaciditate.

În hiperaciditate pot fi folosite și alte plante cum ar fi: zmeurul, (pentru aciditate crescută), stejarul (astringent și cicatrizant), obligeană (calmant, analgezic, antispastic), tătăneasă (cicatrizant), merișorul (diuretic, astringent). De precizat faptul că merișorul nu se administrează în timpul sarcinii.
Zeama de varză conține mucilagii care constituie un pansament gastric prin vitamina U conținută. Este recomandat să se bea câte un pahar dimineața. Încercați să mâncați migdale crude, un aliment-producătoare de alcaline, care poate echilibra pH-ul, deoarece acestea sunt o sursa buna de calciu. De asemenea, este recomandat să se bea suc de aloe vera zilnic. Începeți ziua cu o ceașcă de apă caldă și de suc proaspăt de lămâie. Prin aceasta băutură pe stomacul gol la 15 -20 de minute înainte de a mânca orice altceva, organismul poate echilibra în mod natural nivelurile de acid gastric. Este un mare ajutor digestiv și este sigur pentru toți utilizatorii. Încercați o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană de apă umplută pe jumătate – nu este gustoasă, dar este eficace. Luați una – două lingurițe pe zi de oțet de mere. E minunat amestecat cu miere în ceai sau în loc de lămâie în ceai.

Mâncați un măr roșu după mesele problematice sau o banană. Bananele conțin antiacide naturale care pot acționa ca un tampon împotriva refluxului acid. Mușețelul, menta sau ceaiul de schinduf poate ajuta la reducerea simptomelor de acid gastric. Mestecați o gumă de mestecat, după mese, pentru a crește producția de salivă, aceasta poate reduce nivelul de acid in esofag. Recomandabil este să dormiți pe partea stângă. Muștarul este un aliment alcalin plin de minerale și coține un acid slab. Datorită proprietăților sale alcaline ajută la neutralizarea acidului care vine pe gat în sus. O linguriță de muștar luată imediat cum simțiți aceste arsuri gastrice sau acel reflux pe gât vă poate ajuta foarte mult. Ghimbirul ajuta in rezolvarea multor probleme la stomac inclusiv calmarea arsurilor gastrice. Se recomanda a se consuma cu 20 de minute înainte de masă.

Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru luni, 26 decembrie 2022. Previziuni astrale pentru a doua zi de Crăciun

26 Dec 2022 1285

Horoscop pentru marți, 21 septembrie 2021

21 Sep 2021 1902

Gutuile, ideale în salate. Iată beneficiile!

15 Oct 2020 3477

Cum să reducem efectele arsurilor solare. Remedii naturiste

20 Aug 2020 2699

Beneficiile consumului de gutui

06 Nov 2019 2325

Cele mai eficiente remedii pentru tuse

14 Dec 2018 1578

Pomelo poate fi consumat pentru prevenirea și în tratarea răcelilor și a gripelor

05 May 2018 1813

Preparatele din țelină sunt remedii excelente în tratarea bolilor de piele

02 May 2018 1630

Fructul minune care ne ajută să fim mai sănătoşi

03 Mar 2017 2427

De ce este bine să consumăm, cât mai des, banane

27 Feb 2017 2158

Scapă de durerile de stomac cu ajutorul remediilor naturiste

21 Nov 2016 1821

Muşcătura de ţânţar. Prevenţie şi remedii naturiste

20 Sep 2016 1661

Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Ce fructe și legume de vară ne cresc imunitatea

06 Aug 2016 2328

Voceaconstantei.ro Remedii Naturiste - Soluţii pentru picioare umflate

23 Jul 2016 2306

Sănătate Remedii naturale pentru tratarea hipertensiunii arteriale

15 Jul 2016 2027