Sanatate

Zeci de constănţeni s-au prezentat cu afecţiuni respiratorii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

Noul an a început cu câteva zeci de infecţii respiratorii pentru constănţeni. Astfel, conform datelor oficiale furnizate de către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, mai mult de 15 persoane au fost internate în urma prezentării la unitatea spitalicească.
 
În perioada 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase 26 de cazuri afecţiuni respiratorii, din care au fost spitalizate 16 cazuri. Infecţiile la nivelul tractului respirator superior (nas, faringe, laringe) şi al tractului respirator inferior (trahee, bronhii) sunt cele mai frecvente în această perioadă a anului, mai ales din cauza temperaturilor foarte scăzute. Alte afecţiuni, mai grave, sunt pneumoniile şi exacerbările infecţioase sau chiar de ordin alergic (astm sau BPOC).
 
Simptomele care pot apărea alături de dispnee: tuse, bătăi ale aripioarelor nazale, ameţeală, febră, paloare (piele sau buze foarte palide) sau cianoză (coloraţie violacee a pielii, a buzelor sau a unghiilor), anxietate şi nelinişte, edem al extremităţilor sau mărirea de volum a abdomenului, slăbiciune, fatigabilitate şi senzaţie de oboseală cu sau fără efort.
 
Medicii recomandă atenţie sporită în această perioadă, mai ales în cazul persoanelor vârstnice şi copiilor, predispuşi la diverse afecţiuni. Temperaturile scăzute, umiditatea şi vântul puternic pot duce la creşterea acestui risc.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce măsuri sunt luate în unităţile spitaliceşti din Constanţa în caz de confirmare a unui pacient cu gripă

16 Jan 2019 289

Creştere semnificativă de internări la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa! Cu ce s-au prezentat pacienţii

15 Jan 2019 247

Numărul de cazuri de infecţii respiratorii este mai mare cu 30% faţă de anul trecut

07 Dec 2018 1550

Copil cu suspiciune de SHU, transferat de la Brașov la spitalul „Marie Curie"

19 Mar 2016 949

S-a stins din viaţă actorul Ion Lucian

01 Apr 2012 1013