ZIUA LIVE. Mituri despre vaccinarea HPV. Ce spune dr. Luminița Ciosnar

  • Medicul Luminița Ciosnar, medic primar Obstetrică-Ginecologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Gastromond, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 14.00.
  • „Vaccinul nu cauzează decesul. Și nici infertilitate“, a explicat medicul specialist pe parcursul emisiunii ZIUA LIVE.
 
Medicul Luminița Ciosnar, medic primar Obstetrică-Ginecologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Gastromond, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 14.00.
 
Specialistul a vorbit pe larg în cadrul emisiunii despre importanța vaccinării anti-HPV, dar și despre miturile care, în anii trecuți, i-au împiedicat pe părinți să-și vaccineze fetele împotriva virusului care poate cauza cancer de col uterin.
 
„Cea mai importantă reținere și reticență a mămicilor a fost că «nu fac vaccinul anti-HPV că asta ar însemna ca fata mea să-înceapă viața sexuală». Nu este adevărat! Acest vaccin este administra de la nouă ani pentru că el are nevoie de un timp de latență până stiumulează sistemul imunitar propriu, iar acesta să producă anticorpi împotriva virusului. S-a dovedit, din punct de vedere imunologic că la această vârstă de administrare între 9-14 ani sau chiar până la 18 ani, modalitatea de răspuns a sistemului imunitar este foarte bună și de bună calitate, timp îndelungat. Deci, la momentul la care tânăra adolescentă își va începe activitatea sexuală, ea deja are anticorpi. Are un scut!“, a explicat dr. Luminița Ciosnar.
 
„Cel de-al doilea mit ce a circulat în legătură cu vaccinul a pornit de la faptul că, la momentul respectiv, cineva a văzut pe internet că două fetițe în Anglia au murit după administrarea acestui vaccin. Dar acolo fusese o concomitență de diagnostice. Studiile au continuat și au arătat că este inofensiv. Nu cauzează decesul. Și nici infertilitate. Infertilitatea poate fi cauzată de infecțiile frecvente“, a mai subliniat medicul specialist.
 
„Avem la îndemână acest instrument foarte important, vaccinarea anti-HPV pe care, dacă îl vom folosi riguros, corect, la vârsta potrivită, dublat ulterior de monitorizarea testului Babeș-Papanicolau și a genotipării anti-HPV anuale ne vom păzi fetițele și viitoarele femei adulte de o mare, mare tragedie, care este cancerul de col uterin, o patologie extrem de gravă a tinerii femei“, este mesajul transmis de medicul Luminița Ciosnar, medic specialist Obstetrică-Ginecologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Gastromond.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:
 
 
 

 
Citește și:
ZIUA LIVE
Dr. Luminița Ciosnar, medic primar Obstetrică-Ginecologie, despre vaccinul HPV și importanța acestuia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu(candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 714

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 271

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 596

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 572

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 532

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 625

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 474

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 569

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 493

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 517

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 233

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 762

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 685

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 477

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1364