ZIUA LIVE. Totul despre cea mai bună protecție pe care o putem oferi tenului în sezonul rece

  • Dr. Adriana Mosor, medic specialist Dermatovenerologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Pozimed, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 24 noiembrie, de la ora 14.00.
  • Pe parcursul emsiunii, specialistul a explicat ce trebuie să facem pe timpul sezonului rece pentru a ne proteja cât mai mult pielea.
  • „Trebuie să ne ascultăm tenul, pielea, și să îi oferim ceea ce are nevoie. Aceasta are nevoie de atenție și de îngrijire“, a precizat dr. Adriana Mosor, în timpul emisiunii.
 
Vântul aspru, dublat de briza Mării Negre, temperaturile scăzute, adesea sub zero grade în sezonul rece, ploile și precipipațiile specifice iernilor la malul mării, toți acești factori ne afectează pielea, uneori chiar în moduri la care nu ne gândim.
 
Dr. Adriana Mosor, medic specialist Dermatovenerologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Pozimed, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 24 noiembrie, de la ora 14.00.
 
Pe parcursul emsiunii, specialistul a explicat ce trebuie să facem pe timpul sezonului rece pentru a ne proteja cât mai mult pielea.
 
„Pielea este cartea noastră de vizită, este primul lucru pe care îl vedem la o persoană. Avem nevoie să o îngrijim totuși. Este vorba despre o rutină de îngrijire de bază care nu conține decât trei pași simpli și anume, să avem o curățare blândă și riguroasă a tenului de două ori pe zi și a restului corpului măcar o dată pe zi, să folosim o cremă hidratantă măcar o dată pe zi, seara, după duș și, evident, pe timpul zilei, dacă este nevoie, de câte ori este nevoie și să ne protejăm de soare. Factorul de protecție este important, pentru că el  nu este numai vara, este tot timpul anului, deci avem nevoie și de o cremă cu factor de protecție pe zonele expuse“, a precizat medicul specialist în timpul emisiunii.
 
De asemenea, dr. Adriana Mosor a explicat că temperaturile mai scăzute din timpul sezonului rece determină aerul să fie mai uscat și, automat, un aer uscat va usca și pielea.
 
Pe parcursul emisiunii, medicul a atras atenția că nu sunt indicatebăile cu apă foarte fierbinte, acestea putând duce, în mod paradoxal, la uscarea pielii, în loc de a o hidrata.
 
Se recomandă o curățare blândă a tenului cu un produs de curățare blând și cu o apă călduță, nici prea rece, nici prea fierbinte, a punctat medicul specialist.
 
„Trebuie să ne ascultăm tenul, pielea, și să îi oferim ceea ce are nevoie. Aceasta are nevoie de atenție și de îngrijire“, a conchis acesta.

 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

 
 

 
Citește și:
ZIUA LIVE. Cum ne îngrijim pielea vara. Tipuri de piele
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 519

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 28 martie 2024

28 Mar 2024 291

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 25 martie 2024

25 Mar 2024 317

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu -21 martie 2024

21 Mar 2024 318

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 767

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Literatura este cultură. Fără cultură oamenii nu sunt compleți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 509

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 667

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 854

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 511

ZIUA LIVE Florin Goidea, director general al ACN Constanța - „Canalul Dunăre Marea Neagră este una dintre cele mai mari realizări a poporului român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 692

ZIUA LIVE 40 de ani de exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Ce investiții se fac la Canalele Navigabile Constanța?

13 Mar 2024 1134

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 12 martie 2024

12 Mar 2024 334

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 755

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 501

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 748