ZIUA LIVE. Totul despre cea mai bună protecție pe care o putem oferi tenului în sezonul rece

  • Dr. Adriana Mosor, medic specialist Dermatovenerologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Pozimed, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 24 noiembrie, de la ora 14.00.
  • Pe parcursul emsiunii, specialistul a explicat ce trebuie să facem pe timpul sezonului rece pentru a ne proteja cât mai mult pielea.
  • „Trebuie să ne ascultăm tenul, pielea, și să îi oferim ceea ce are nevoie. Aceasta are nevoie de atenție și de îngrijire“, a precizat dr. Adriana Mosor, în timpul emisiunii.
 
Vântul aspru, dublat de briza Mării Negre, temperaturile scăzute, adesea sub zero grade în sezonul rece, ploile și precipipațiile specifice iernilor la malul mării, toți acești factori ne afectează pielea, uneori chiar în moduri la care nu ne gândim.
 
Dr. Adriana Mosor, medic specialist Dermatovenerologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Pozimed, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 24 noiembrie, de la ora 14.00.
 
Pe parcursul emsiunii, specialistul a explicat ce trebuie să facem pe timpul sezonului rece pentru a ne proteja cât mai mult pielea.
 
„Pielea este cartea noastră de vizită, este primul lucru pe care îl vedem la o persoană. Avem nevoie să o îngrijim totuși. Este vorba despre o rutină de îngrijire de bază care nu conține decât trei pași simpli și anume, să avem o curățare blândă și riguroasă a tenului de două ori pe zi și a restului corpului măcar o dată pe zi, să folosim o cremă hidratantă măcar o dată pe zi, seara, după duș și, evident, pe timpul zilei, dacă este nevoie, de câte ori este nevoie și să ne protejăm de soare. Factorul de protecție este important, pentru că el  nu este numai vara, este tot timpul anului, deci avem nevoie și de o cremă cu factor de protecție pe zonele expuse“, a precizat medicul specialist în timpul emisiunii.
 
De asemenea, dr. Adriana Mosor a explicat că temperaturile mai scăzute din timpul sezonului rece determină aerul să fie mai uscat și, automat, un aer uscat va usca și pielea.
 
Pe parcursul emisiunii, medicul a atras atenția că nu sunt indicatebăile cu apă foarte fierbinte, acestea putând duce, în mod paradoxal, la uscarea pielii, în loc de a o hidrata.
 
Se recomandă o curățare blândă a tenului cu un produs de curățare blând și cu o apă călduță, nici prea rece, nici prea fierbinte, a punctat medicul specialist.
 
„Trebuie să ne ascultăm tenul, pielea, și să îi oferim ceea ce are nevoie. Aceasta are nevoie de atenție și de îngrijire“, a conchis acesta.

 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

 
 

 
Citește și:
ZIUA LIVE. Cum ne îngrijim pielea vara. Tipuri de piele
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Doctor Adriana Mosor - despre cum ne îngrijim pielea iarna

24 Nov 2021 423

ZIUA LIVE. Suspendarea Regulamentului se amâna sine die. Nu se ridică barierele din Peninsulă!

24 Nov 2021 1109

ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

23 Nov 2021 739

ZIUA LIVE. Cum ne îngrjim pielea iarna

23 Nov 2021 440

LIVE TEXT Eveniment dedicat Zilei Dobrogei, organizat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța (GALERIE FOTO)

23 Nov 2021 716

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

22 Nov 2021 981

ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!

19 Nov 2021 829

ZIUA LIVE Înainte să aibă loc incendiul din secția ATI, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța urma să intre într-un amplu proces de reabilitare

18 Nov 2021 557

ZIUA LIVE Liviu Merdinian, consilier municipal, despre taxa pe spațiile verzi

18 Nov 2021 640

ZIUA LIVE. Mituri despre vaccinarea HPV. Ce spune dr. Luminița Ciosnar

18 Nov 2021 1846

ZIUA LIVE. Statutul consilierului local în Consiliul Local Municipal Constanța

17 Nov 2021 757

ZIUA LIVE Dr. Luminița Ciosnar, medic primar Obstetrică-Ginecologie, despre vaccinul HPV și importanța acestuia

17 Nov 2021 562

ZIUA LIVE. Tot ce trebuie să știm despre vaccinarea HPV!

16 Nov 2021 700

ZIUA LIVE. În ce situații proprietarii mașinilor din Constanța nu mai primesc amendă

16 Nov 2021 3107

UPDATE ZIUA LIVE. O nouă încercare de suspendare a Regulamentului de acces în zona Peninsulară din Constanța

15 Nov 2021 1234