Ştiaţi că...? Astăzi, actriţa americană Sharon Stone îşi sărbătoreşte ziua de naştere

Astăzi, actriţa americană Sharon Stone împlineşte vârsta de 57 de ani.

A studiat la Edinboro University, iar după absolvire, a participat la un concurs de frumuseţe, unde a obţinut titlul Miss Pennsylvania, reuşită care a determinat-o să urmeze o carieră de model în New York. Astfel, a semnat un contract cu o agenţie importantă, însă, la sfârşitul anilor 70, a renunţat la cariera în modelling, optând pentru actorie.

Sharon Stone a devenit celebră cu rolul din „Instinct primar” („Basic Instinct”), unde a jucat alături de actorul Michael Douglas. Dintre alte filme în care a jucat, amintim „Binecuvântare mortală” („Deadly Blessing”, 1981), „Minele regelui Solomon” („King Solomon's Mines”, 1985), „Mai presus de lege” („Above the Law”, 1988), „Total Recall” (1990).

În 1995, Sharon Stone a primit propria stea pe bulevardul Hollywood, iar un an mai târziu, un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar, pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „Casino”.
 
De-a lungul anilor, actriţa s-a implicat în numeroase acţiuni umanitare, care luptă împotriva răspândirii virusului HIV şi apără drepturile minorităţilor sexuale. A strâns un milion de dolari în doar cinci minute, în cadrul unei acţiuni de strângere de fonduri pentru protejarea copiilor din Africa împotriva malariei.
 
Sursa foto: huffingtonpost.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.