Astăzi, regretatul Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani

Michael Joseph Jackson s-a născut în data de 29 august 1958, în Gary, Indiana, SUA.  A fost supranumit Regele muzicii pop, fiind un renumit cântăreț american, care a adus contribuții importante muzicii, dansului și modei.
 
Michael Jackson a debutat pe scenă ca profesionist la vârsta de 11 ani, fiind membru al formației The Jackson 5 și și-a început cariera solo în 1971, când încă era în grup.
Următoarele 5 albume pe care le-a lansat aveau să devină cele mai vândute albume din toate timpurile. Thriller rămâne și astăzi cel mai bine vândut album din istorie, cu peste 110 milioane de copii vândute în întreaga lume.
Imensul succes comercial și o viață personală mult prea controversată l-au ținut în cultura muzicii timp de patru decenii.
 
În data de 25 iunie 2009, Michael Jackson a fost găsit cu pulsul scăzut, de către medicul său personal, la casa închiriată din Los Angeles.
Încercările paramedicilor de a-l resuscita au fost în zadar, declarându-se decesul, după ce pacientul intrase în comă.
Funeraliile au avut loc pe 7 iulie 2009 în Los Angeles, familia lui participând la o ceremonie privată organizată în cimitirul Forest Lawn, iar la Staples Center a avut loc omagiul public.
Sicriul a fost prezent în acest loc pe tot parcursul ceremoniei, ce a fost urmărită de peste 2.5 miliarde de oameni din intreaga lume, însă nu se cunoaște încă locul exact al înmormântării.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.