Ştiaţi că...? Charlie Chaplin, primul star al Hollywood-ului...

Charlie Chaplin, primul star al Hollywood-ului, s-a născut pe 16 aprilie 1889, la Londra. Tatăl său şi-a părăsit familia şi a murit din cauza alcoolismului, când Charlie avea 12 ani, în timp ce mama, cântăreaţă şi actriţă, se afla mereu prin spitale, din cauza problemelor psihice de care suferea.
 
Charlie Chaplin a fost nevoit să renunţe la şcoală şi, la vârsta de zece ani, deja juca în spectacole de vodevil. Hotărât să obţină succesul, construieşte un personaj cu o costumaţie diferită pentru acea vreme: pantaloni şi ghete mari, o haina prea strâmtă, baston şi o mustaţă falsă. Personajul i-a asigurat succesul.

Dintre cele mai renumite filme ale sale, considerate capodopere, amintim „City Lights” („Luminile oraşului”), „Modern Times” („Timpuri noi”), „The Great Dictator” („Dictatorul”). Deşi nu avea studii muzicale, a compus muzică pentru multe dintre filmele sale cu ajutorul altor muzicieni şi compozitori. Una dintre cele mai cunoscute compoziții ale sale este piesa „Smile”, care a fost un hit petru Nat King Cole, în 1954.   
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, a fost căsătorit de patru ori. Prima sa soţie s-a numit Mildred Harris. Când avea 35 de ani, Charlie Chaplin s-a recăsătorit cu Lita Grey, care avea 16 ani. Ultima soţie, Oona, fiica marelui dramaturg Eugene O'Neill, i-a dăruit opt copii.
 
Starea de sănătate a lui Chaplin a început să se deterioreze spre sfârşitul anilor '60, după terminarea filmului „A Countess from Hong Kong”. În 1977, se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile. Chaplin a decedat, în somn, în ziua de Crăciun, în 1977. Printre admiratorii lui s-au numărat George Bernard Shaw, Marcel Proust, Sigmund Freud şi Albert Einstein.
 
Sursa foto: biography.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.