De ce este bine să consumăm, cât mai des, banane

Beneficiile bananelor pentru sănătate sunt foarte mari, acest fruct fiind extrem de bogat în nutrienţi. Conform specialiştilor, bananele au un conţinut ridicat de triptofan, care stimulează producţia de serotonină – un neurotransmiţător care acţionează la nivel cerebral, cunoscut drept hormon al fericirii şi sunt o sursă bogată de vitamina B6, care reglează glicemia şi este eficientă în reducerea streseului, datorită propietăţilor calmante şi relaxante pentru sistemul nervos.

Potrivit csid.ro, bananele sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu, ceea ce face din acest fruct exotic o combinaţie perfectă pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sănătoase. Bananele sunt un antiacid natural, ajutând la arsurile la stoma şi pot înlocui cu succes laxativele, ajutând la normalizarea mişcarilor tractul digestiv.

Totodată, bananele pot creşte capacitatea de concentrare şi de atenţie datorită cantităţii mari de potasiu. Nu în ultimul rând, bananele calmează stomacul, iar mierea echilibrează glicemia şi hidratează organismul. De asemenea, cojile de banane pot vindeca mâncărimea unei muşcături de ţânţar.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.