Ştiaţi că...? Harry Houdini, magicianul care a făcut să "dispară" un elefant de pe scenă...

Una dintre figurile legendare ale magiei, Harry Houdini, s-a născut pe 24 martie 1874, la Budapesta. Numele lui este asociat cu spectacole inedite, ieşite din comun, pentru care a fost apreciat de o lume întreagă.
 
Erik Weisz, pe numele lui adevărat, era de origine evreu. Împreună cu familia sa, când avea patru ani, a emigrat în Statele Unite. A fost nevoit să muncească de la o vârstă fragedă. După ce a rămas captivat de memoriile magicianului francez Jean Eugene Robert-Houdin, a hotărât să se dedice magiei. A fost atât de impresionat de magician, încât a mai adăugat un "i" lui Houdin, formând astfel numele lui de scenă: Houdini.

A cucerit cu rapiditate atât publicul din America, cât şi pe cel din lumea întreagă, susţinând spectacole în Scoţia, Olanda, Rusia, Franţa, Germania. Dintre cele mai impresionante momente, îl amintim pe cel în care a reuşit să scape dintr-o dubă care transporta prizonieri în Siberia. De asemenea, un alt număr celebru este cel realizat în Londra, când a făcut să "dispară" un elefant şi dresorul acestuia de pe scenă. În acea perioadă, o cunoaşte pe viitoarea sa soţie, Beatrice. Un alt număr special a avut loc în 1907. Atunci, Houdini, care era scufundat în apă, a reuşit să se elibereze din lanţuri în 57 de secunde. 
 
S-a oferit voluntar să lupte pentru America, în timpul Primului Razboi Mondial, dar a fost respins din cauza vârstei sale. Avea atunci 44 de ani.
 
Magicianul s-a stins din viaţă în anul 1926, de Halloween, la vârsta de 52 de ani, în urma unei rupturi de apendice, fiind înmormântat într-un sicriu metalic special, în care a mai fost închis pentru unul dintre spectacolele sale.
 
Sursa foto: lomography.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.