Ştiaţi că...? Maia Morgenstern îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 1 mai

Una dintre cele mai importante actriţe din România, Maia Morgenstern, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 1 mai. Astăzi, actriţa împlineşte 53 de ani.
 
Născută în București, într-o familie evreiască, Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru și Film. Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană "Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul "Patimile lui Hristos”.
 
După ce a interpretat roluri pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, actriţa s-a alăturat Teatrului Evreiesc de Stat din București, apoi trupei de la Teatrul Național "Ion Luca Caragiale”.
 
Talentul ei a fost apreciat de critici importanţi, Maia Morgenstern fiind distinsă, de-a lungul carierei, cu numeroase premii, dintre care amintim: premiul "Les stars de demain”, obţinut la Geneva, pentru "Cea mai bună actriță” (1992), premiul revistei Flacăra, pentru rolul Ioana Nebuna, din "Cruciada copiilor” (1993), premiul Felix (European Film Awards) pentru rolul din filmul "Balanţa” (1993), premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma, Londra, pentru rolul mamei lui Iisus din "Patimile lui Hristos" (2004).
 
Membră în jurii prestigioase, Maia Morgenstern a fost desemnată "Actriţa şi Femeia anului 2003” de către Parlamentul European de la Strasbourg. În iunie 2012, a apărut într-un spot în care a sprijinit campania "Salvați Roșia Montană”. Într-o singură zi, acesta a devenit cel mai vizionat clip al artistei pe YouTube.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, Maia Morgenstern a fost căsătorită de două ori şi are trei copii: Tudor Aaron, Eva Lea Cabiria şi Ana Isadora.
 
Sursa foto: Cinemagia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.