Ştiaţi că...? Pablo Picasso s-a stins din viaţă într-o zi de 8 aprilie

Pablo Picasso, unul dintre mai cunoscuţi şi influenţi pictori ai secolului XX, s-a stins din viaţă pe 8 aprilie 1973, la vârsta de 91 ani. Astăzi, se împlinesc 42 de ani de la moartea marelui artist.
 
Picasso s-a născut în 1881, în Malaga, ca fiu al pictorului José Ruiz Blasco şi al Mariei Picasso y López. Potrivit datinii spaniole, a primit la botez un şir lung de prenume, astfel, numele său întreg era Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso López. Numele pictorului face referire la prieteni de familie şi sfinţi.
 
A pictat primul său tablou în ulei la vârsta de opt ani, iar, de-a lungul vieţii, a trăit pentru şi prin artă. A fost pictor, sculptor, ceramist şi gravor. Un artist complex despre care se zvonea că putea picta trei pânze pe zi, Picasso s-a folosit de toate mijloacele pentru a se manifesta creativ - creion, acuarelă, vopsele de ulei, cărbune, metal, resturi colectate din tomberoane.
 
A rupt definitiv cu convențiile stilului iluzionist și figurativ, dominant încă din perioada Renașterii. Opera lui Picasso este o oglindă ce permite urmărirea artei în secolul al XX-lea şi, totodată, viața particulară a artistului.
 
Sursa foto: art-picasso.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.