Ştiaţi că...? Pe 18 iunie, unul dintre membrii formaţiei The Beatles...

Astăzi, cântăreţul şi compozitoul Paul McCartney, unul dintre membrii formaţiei The Beatles, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Artistul, împlineşte vârsta de 73 de ani.
 
Paul McCartney a compus cele mai cunoscute piese ale formaţiei Beatles, precum „Yesterday”, Hello Goodbye”, „Let It Be”. Despărţirea trupei s-a anunţat public în anul 1970, cu o săptămână înainte de lansarea primului său album solo.
 
Printre numeroasele realizări ale lui Paul McCartney se numără şi vânzarea, în 1993, a peste 20.000 de bilete pentru concertul din Sydney, în opt minute. De asemenea, este singurul membru al formaţiei Beatles care a fost nominalizat la Oscar pentru performanţa realizată ca artist solo.
 
La data de 21 aprilie 1990, Paul McCartney susţinea un concert în faţa a peste 184.000 de oameni, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. La vremea aceea, evenimentul a intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai mare concert rock".
 
În martie 1997, Regina Elisabera a II-a a Marii Britanii l-a înnobilat pe Paul McCartney. Distincţia primită de artist oferă dreptul de a folosi apelativul „Sir” înaintea prenumelui.
 
A scris și muzică pentru film, iar în 2002 a fost nominalizat la Premiile Oscar, Grammy și Golden Globe pentru muzica filmului „Deschide Ochii”.
 
Sursa foto: mojo4music.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.