Ştiaţi că...? Pe 26 mai s-a născut Lenny Kravitz, chitarist şi cântăreţ american (video)

Leonard Albert „Lenny” Kravitz (n. 26 mai 1964) este un cântăreţ, compozitor şi producător american, ale cărui compoziţii încorporează elemente de rock, soul, funk, raggae, hard rock, folk şi balade. A câştigat premiul Grammy pentru Best Male Rock Vocal Performance patru ani la rând, din 1999 până în 2002.

Pe 26 iulie 2008, Lenny Kravitz a concertat la Bucureşti, spectacolul fiind inclus în turneul de promovare a celui mai recent album al sau It's Time For A Love Revolution.

Pe 26 mai 1964 se naşte în New york City, Leonard Albert Kravitz, cunoscut sub numele de scenă Lenny Kravitz. Tatăl sau Sy Kravitz, de origine rusă, este producător de film iar mama lui este actriţa. Tânărul Lenny Kravitz învaţă să cânte la pian, tobe şi chitară; este influientat de artişti jazz precum Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan sau Miles Davis care îi erau prieteni de familie. În 1980 se mută în New York pentru a urmă o carieră în muzică.

Abia în 1989 avea să lanseze albumul de debut "Let Love Rule" ce nu s-a bucurat de prea mare success ajungând doar pe locul 61 în topul Billboard. Devine cunoscut atunci când Madonna face un cover după piesă lui "Justify my Love" apărut pe albumul ei din 1990 "Immaculate Collection". Anul următor în 1991, scoate albumul "Mama said" de pe care a lansat piesele "It ain't over tîl it's over" şi "Always on the run" ce îl avea la chitară pe Slash de la Guns N' Roses. În 1993 apare "Are you gonna go my way" ce îi aduce lui Kravitz - un Brit Award şi un premiu MTV.

În 1998 lansează albumul "5" ce în 1999 îi va aduce şi primul premiu grammy la categoria "Best male rock vocal performance". Tot în 1999 lansează şi un cover după The Guess Who - "American Woman" pentru coloana Sonoră a filmului Austin power: The spy Who shagged me". După această va scoate o compilaţie "Greatest Hits" ce se dovedeşte a fi o alegere bună fiind cel mai mare success al lui de până acum. Piesă nouă de pe compilaţie "Again" îi va aduce în 2001 al trilea premiu grammy consecutiv la categoria "Best Mail Rock Vocal".

Sursa cinemagia.ro şi wikipedia.org

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că...? Lenny Kravitz împlinește astăzi 57 de ani

26 May 2021 1284