Ştiaţi că...? "Regele muzicii pop" s-a stins din viaţă pe 25 iunie (video)

Se împlinesc şaşe ani de la moartea lui Michael Jackson, supranumit "Regele muzicii pop". În după-amiaza zilei de 25 iunie, cântăreţul american a suferit un stop cardiac, la Los Angeles. Medicul personal l-a găsit cu pulsul slab şi orice încercare de a-l resuscita a eşuat. Decesul a fost declarat în aceeaşi zi.
 
Presa a făcut numeroase speculaţii cu privire la cauza morţii cântăreţului. Doctorul Conrad Murray a fost acuzat că i-a administrat lui Michael o doză letală de propofol, pe care starul american îl folosea drept somnifer. Moartea lui Michael Jackson a însemnat o pierdere imensă, atât pentru industria muzicală, cât şi pentru fanii artistului.

 A obţinut succesul la o vârstă fragedă

Michael Jackson s-a născut în Gary, Indiana, fiind al şaptelea copil al familiei Jackson. A obţinut succesul la o vârstă fragedă, alături de fraţii săi mai mari, cu care a format trupa The Jackson 5. În 1971, s-a dedicat carierei solo şi s-a bucurat de un succes imediat şi răsunător. Pe lângă abordarea muzicală şi mişcările scenice, Michael Jackson a fost apreciat şi pentru stilul de star - mănuşi albe, şosete albe, pantofi negri de piele, geacă roşie de piele, pălărie neagră.
 
În decursul carierei, a vândut peste 300 de milioane de înregistrări. În 1982, artistul a câştigat opt premii Grammy, un număr record până atunci, iar doi ani mai târziu, pentru sprijinul oferit persoanelor care luptau cu alcoolul şi drogurile, Michael Jackson a primit o distincţie din partea preşedintelui american Ronald Reagan.
 
Imaginea sa publică a suferit modificări de-a lungul anilor, de la cel care transforma imposibilul în posibil, când melodiile sale, una după alta, rescriau istoria, până la cel care era acuzat de abuz asupra minorilor, în urma cărora putea să-şi petreacă următorii 20 de ani într-o celulă de închisoare.

"Thriller", unul dintre cele mai de succes albume ale artistului

Înregistrările pentru albumul "Thriller" au avut loc între aprilie şi noiembrie 1982, în Westlake Recording Studios din Los Angeles. Starul american a scris patru dintre cele nouă cântece ale albumului. După lansarea primului single, intitulat "The Girl Is Mine", unii critici au presupus că albumul nu se va bucura de succes. Odată cu lansarea celui de-al doilea single, "Billie Jean", albumul s-a clasat în topurile muzicale din numeroase ţări. Videoclipul melodiei "Billie Jean" a fost primul clip al unui artist de culoare difuzat la postul muzical MTV.
 
În mai puţin de un an, "Thriller" a devenit cel mai bine vândut album din toate timpurile. Şapte melodii din acest album au ocupat primele zece locuri pe lista "Top Ten Hits" din Statele Unite, performanţă unică în lumea muzicală.

Neverland, un omagiu adus de Michael idolului său, Peter Pan

La data de 19 martie 1988, Michael Jackson cumpăra, în California, contra sumei de 28 de milioane de dolari, o fermă de peste 1.000 de hectare. Artistul a numit-o Neverland, în semn de omagiu adus idolului său, Peter Pan, copilul care nu vrea să crească.
 
Michael Jackson a transformat ferma într-un tărâm al fanteziei, după tiparele unui parc de distracţii. La Neverland, exista o grădină zoologică cu elefanţi, şerpi, girafe şi lame, un muzeu şi cinematografe. Cântăreţul a permis accesul liber copiilor din toată lumea în interiorul reşedinţei sale. În doar câţiva ani, valoarea fermei depăşea suma de 250 de milioane de dolari.
 
După ce poliţia a percheziţionat de trei ori Neverland, deoarece artistul era acuzat de pedofilie, Michael Jackson a părăsit proprietatea în 2003. A fost achitat de acuzaţia adusă, în 2005, după un proces intens mediatizat.
 
Sursa foto: huffingtonpost.com

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ştiaţi că...? Se împlinesc cinci ani de la moartea lui Michael Jackson, „Regele muzicii pop“ (galerie foto)

25 Jun 2014 2293