Sanatate

Sănătate Ceaiul de scorţişoară ameliorează simptomele de gripă şi răceală

Consumat des, datorită numeroaselor beneficii asupra organismului, ceaiul de scorţişoară este recomandat în timpul sezonului rece, când temperaturile sunt mai scăzute. Scorţişoara conţine calciu, fier, magneziu, fibre, carbohidraţi, tanini şi uleiuri esenţiale. Ceaiul de scorţişoară se poate prepara dintr-o linguriţă de pulbere de scorţişoară la o cană cu apă fierbinte, bine dizolvată.
 
Datorită efectelor anticancerigene, antioxidante, antiinflamatorii, antidiabetice şi antitumorale, ceaiul de scorţişoară ameliorează simptomele de gripă şi răceală, vindecă indigestia, reduce aciditatea stomacului şi încălzeşte corpul. De asemenea, întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva bacteriilor, ajută la formarea şi funcţionarea corectă a celulelor roşii din sânge şi creează o stare de spirit foarte bună. Aroma scorţişoarei stimulează funcţia cognitivă şi creşte capacitatea de memorare.

Acest ceai este recomandat în curele de slăbire, deoarece contribuie la pierderea în greutate, prin reducerea grăsimii de pe burtă. În acest sens, se urmează o cură cu ceai de scorţişoară, timp de patru luni. Se bea câte o cană de ceai, de două ori pe zi. În plus, ceaiul de scorţişoară în combinaţie cu mierea tratează durerile de cap şi migrenele.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Scorţişoara-albă calmează durerile dentare

01 May 2015 842

Proprietăţile celor mai populare condimente

24 Aug 2014 1357