Știați că...? Actorul american Adrien Brody, câștigător al Oscarului, împlinește astăzi 48 de ani

  • Adrien Brody s-a născut la data de 14 aprilie 1973.
Actorul american Adrien Nicholas Brody a obținut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în anul 2003, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul Pianistul, în regia lui Roman Polanski.
 
Brody s-a născut în Woodhaven, Queens, New York, fiul lui Sylvia Plachy, fotograf, și al lui Elliot Brody, profesor de istorie și pictor pensionat. Tatăl lui Brody este de origine polono-evreiască; Mama lui Brody s-a născut la Budapesta, Ungaria, și este fiica unui tată aristocrat maghiar.
 
Luând cursuri de actorie în copilărie, la vârsta de treisprezece ani, a apărut într-o piesă off-Broadway și într-un film de televiziune PBS.  După ce a apărut în Bullet în 1996 alături de Tupac Shakur și Mickey Rourke, Brody a primit o nominalizare la Independent Spirit Award pentru rolul său în filmul din 1998 Restaurant, și mai târziu aprecieri pentru rolurile sale din Summer of Sam and Terrence de Spike Lee.
 
A primit o recunoaștere pe scară largă atunci când a fost distribuit în rolul principal în Pianistul (2002) al lui Roman Polanski. Pentru a se pregăti pentru rol, Brody s-a retras luni întregi, a renunțat la apartamentul său și la mașină, s-a despărțit de prietena sa de atunci, a învățat cum să joace Chopin la pian; la 1,85 m înălțime, a slăbit 13,6 kg, ajungând la 59 kg . Rolul i-a adus un Oscar pentru cel mai bun actor, făcându-l, la vârsta de douăzeci și nouă de ani, cel mai tânăr actor care a câștigat premiul și, până în prezent, singurul câștigător sub vârsta de treizeci de ani, a câștigat și un premiu César pentru interpretarea sa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.