Știați că...? Actorul de comedie american Adam Sandler împlinește astăzi 54 de ani

  • Adam Richard Sandler (n. 9 septembrie 1966, Brooklyn, New York, New York, SUA) este un actor, comedian, muzician, scenarist și producător de film american.
Este fondatorul Happy Madison Productions, o companie producătoare de filme care a făcut și seria de televiziune Rules of Engagement, potrivit wikipedia.org.
 
Adam Sandler s-a născut în Brooklyn, New York. Mama, Judy, educatoare la școală, iar tatăl, Stanley Sandler, inginer electric. Sandler este evreu. La vârsta de cinci ani, familia s-a mutat în Manchester, statul New Hampshire, unde a frecventat liceul Manchester Central High School. El și-a dat seama că este un comediant înnăscut, și, în timp ce mergea la universitatea New York University, și-a cultivat talentul dând reprezentații în mod regulat în cluburi și campusuri. El a terminat universitatea cu o Bachelor of fine arts în 1988.
 
Mai târziu, în cariera sa, el s-a folosit de aceste glume în filmele în care a jucat. Cântecul „Lunchlady Land” îi este dedicat lui Emalee, bucătăreasa din Hayden Dining Hall de la Universitatea New York. În filmul Click, Sandler se duce la Lake Winnipesaukee, cel mai mare lac din New Hampshire, unde a mers în tabără când era mic. În 2003, la Globurile de Aur, a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor - categoria film muzical și de comedie, datorită rolului interpretat în pelicula Amețit de dragoste.
 
Pe 22 iunie 2003 Sandler s-a căsătorit cu actrița Jacqueline Samantha Titone, și, în prezent au 2 fiice, Sadie Madison Sandler, născută pe 6 mai 2006, la Cedars-Sinai în Los Angeles, și Sunny Madeline Sandler, născută pe 2 noiembrie 2008. Sandler locuiește împreună cu familia în Los Angeles, deși are o casă și în New York.
 
În 2007, Sandler a făcut o donație de 1 milion de dolari către Boys and Girls Club din orașul natal, Manchester, New Hampshire.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cancerul a răpus o importantă actriţă de comedie

12 May 2016 2158

Ce filme poţi viziona la Cityplex Tomis Mall în perioada 13-19 noiembrie

13 Nov 2015 3369

Ştiaţi că...? Astăzi, Adam Sandler...

09 Sep 2014 1703