Ştiaţi că...? Cel mai important biolog pe care l-a avut România...

Pe 17 noiembrie 1947, la Cluj, s-a stins din viaţă biologul român Emil Racoviţă, preşedinte al Academiei Române între anii 1926 şi 1929.
Conformându-se dorinţei tatălui său, a urmat Facultatea de Drept de la Paris, în paralel frecventând prelegerile medicului Léonce Manouvrier. Ulterior, după prelungi cercetări, obţine titlul de doctor în ştiinţe, primul pas spre recunoaşterea ştiinţifică.
În 1897, este ales să participe ca naturalist în cadrul Expediţiei antarctice belgiene, la bordul navei Belgica. Cercetătorii au descoperit o strâmtoare care a primit numele navei şi câteva insule, una fiind numită de Racoviţă Insula Cobălcescu. În urma expediţiei, au fost publicate 60 de volume, savantul român fiind autorul unui studiu despre viaţa balenelor, pinguinilor şi a unor păsări antarctice.
În 1907, publică prima lucrare importantă dedicată biospeologiei, iar peste câţiva ani, înfiinţează la Cluj primul Institut Speologic din lume. În 1928, a fost numit preşedinte al Întâiului Congres al Naturaliştilor din România. A fost singurul biolog român care a elaborat o teorie originală cu privire la evoluţia lumii vii.

 Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.