Ştiaţi că...? George Ivaşcu împlineşte, astăzi, 47 de ani

Actorul român de teatru, televiziune şi film George Ivaşcu s-a născut pe 15 februarie 1968, la Bucureşti. Astăzi, împlineşte 47 de ani.
George Ivaşcu a absolvit Academia de Teatru şi Film Bucureşti, la clasa lui Gelu Colceag, devenind unul dintre numele de referinţă în lumea teatrală prin activitatea sa actoricească, regizorală, pedagogică şi managerială.
În mai 2004, actorul a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului" -, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.
De asemenea, în decursul carierei, George Ivaşcu a obţinut numeroase premii, dintre care amintim Premiul Toma Caragiu pentru debut, la Festivalul Naţional „I.L.Caragiale”, cu rolul Crăcănel din „D-ale carnavalului”, Premiul Fundaţiei pentru Teatru şi Film Tofan, Premiul Fundaţiei Henry Coandă,  Premiul Fundaţiei Alexandru Giugaru, marele premiu pentru regia spectacolului „Şase personaje în căutarea unui autor”.
Într-un interviu pentru Formula As, George Ivaşcu declara: „Pentru mine teatrul e viaţa. Viaţa ridicată la o putere magică. Infinită".
 
Sursa foto: ziarulmetropolis.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.