Știați că… În urmă cu 66 de ani, Germania de Vest câștiga Campionatul Mondial?

  • Finala Campionatului Mondial din 1954, în care Germania de Vest a învins Ungaria a fost numită „Miracolul de la Berna“.
 
Campionatul Mondial de fotbal din 1954, găzduit de Elveția, a fost câștigat de echipa Germaniei de Vest, care a dispus în finală, pe 4 iulie, în urmă cu 66 de ani, de Ungaria, scor 3-2, după ce reprezentativa maghiară a condus cu 2-0 în minutul 8!

Au înscris Puskas (6) și Csibor (8), pentru Ungaria, iar pentru Germania de Vest au punctat Morlock (10) și Rahn (18, 84). Finala a fost denumită „Miracolul de la Berna“, având în vedere revenirea pe tabelă a echiei Germaniei de Vest în fața unei trupe foarte puternice, care nu mai pierduse de 31 de meciuri, iar la acel Campionat Mondial, marcase 25 de goluri până în finală. Nu în ultimul rând, o învinsese pe Germania de Vest în grupe cu 8-3! Până în ultimul act, Germania de Vest a înregistrat rezultatele: 4-1 și 7-2 (play-off) cu Turcia, 3-8 cu Ungaria - în grupă; 2-0 cu Iugoslavia (în sferturi); 6-1 cu Austria (în semifinale).    
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.