Ştiaţi că...? Într-o zi de 19 noiembrie, Cristofor Columb a descoperit...

Cu 17 nave şi aproximativ 1.200 de oameni, în anul 1493, Cristofor Columb a plecat din Spania în cea de-a doua sa expediţie. În acelaşi an, pe 19 noiembrie, a descoperit Puerto Rico. Exploratorul italian, care a navigat în numele Coroanei Spaniole, a numit insula San Juan Bautista, în onoarea sfântului Ioan Botezătorul.
 
Celebrul navigator s-a născut la Geneva, în Italia, într-o familie de oameni simpli. În 1470, deşi nu avea cultură ştiinţifică, relaţii sau experienţă maritimă, a realizat prima sa călătorie spre insula Chios, în Marea Egee. Şase ani mai târziu, nava pe care se afla a fost atacată de piraţi. Columb a reuşit să înoate până la ţărm şi a găsit adăpost la Lisabona, unde s-a căsătorit cu fiica guvernatorului insulei Porto Santo.

Bazându-se pe informaţiile acumulate de-a lungul călătoriilor sale, Columb a ajuns la concluzia că Pământul este cu 25 mai mic decât se credea la acea vreme. Pornind de la această premisă, dorea să descopere o nouă rută spre Asia. Navigatorul a murit în 1506, după o lungă boală, la Valladolid. Potrivit Wikipedia, în anul 2006, la 500 de ani de la moartea lui Cristofor Columb, în Spania a fost emisă o monedă comemorativă de argint, cu o valoare nominală de 12 euro.
 
Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.