Ştiaţi că...? Mareşalul român Alexandru Averescu, membru de onoare al Academiei Române...

În anul 1938, pe 3 octombrie, la Bucureşti, s-a stins din viaţă mareşalul român Alexandru Averescu, preşedinte al Ligii Poporului şi membru de onoare al Academiei Române.
O figură importantă pentru viaţa politică a României interbelice, Alexandru Averescu a urmat cursurile Şcolii Superioare de Război din Torino. După întoarcerea în ţară, între anii 1894 şi 1896, a fost comandant al Şcolii Superioare de Război. Ulterior, potrivit Wikipedia, a fost ataşat militar al României la Berlin şi şef al Marelui Cartier General. S-a remarcat în timpul Primului Război Mondial, în cadrul căruia a fost comandantul Armatei Române, fiind deseori creditat pentru victoria României. Alexandru Averescu a fost cel care a condus Armata a II-a în bătăliile de la Mărăşti şi Oituz. De asemenea, a fost prim-ministru în trei cabinete separate.
În anul 1918, a înfiinţat şi a condus Liga Poporului, care va deveni Partidul Poporului în 1920. Averescu a fost autorul a peste 12 opere militare, inclusiv a unui volum de memorii de pe prima linie a frontului.
 
Sursa foto: Wikipedia 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.