Știați că... Marți, 29 septembrie, fostul muzician român Horia Stoicanu ar fi împlinit 71 de ani?

 
⦁ Horia Stoicanu a fost un reprezentant al generației care a pus bazele mișcării folk din România

Cel care a fost Horia Stoicanu (compozitor, textier, solist vocal și hitarist român), s-a născut pe 29 septembrie 1949, la București, și a decedat în acest an, pe 25 martie, tot în capitală.

Potrivit Wikipedia, a fost un reprezentant al generației care a pus bazele mișcării folk din România (alături de artiști precum Nicu Vladimir, Doru Stănculescu, Mircea Vintilă, Dorin Liviu Zaharia, Vali Sterian sau Mircea Florian). 

”De-a lungul timpului, susține concerte în Club A, Club Z, Cenaclul Amfiteatru, Cenaclul Flacăra, Cenaclul Columna, Serile Costinești, Tabăra de Muzică Folk de la Calafat, Festivalul Poarta Sărutului Tg. Jiu, ș.a. Compune pentru el însuși și pentru alți colegi de breaslă în manieră integrală (muzică și text). Îmbogățește repertoriul trupei Pasărea Colibri și al interpretului Mircea Vintilă cu numeroase piese ce au devenit adevărate hituri. Este absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității București, promoția 1975. Filolog ca formație, se manifestă și ca traducător, publicist, critic muzical ș.a”, menționează sursa citată. 
 
 
  

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.