Știați că….O celebră cântăreață s-a născut la această dată?

  • DeLuna este capabilă să atingă note foarte înalte datorită celor patru ani în care a studiat opera.
  • În 2007, DeLuna a câștigat premiul de „Cel mai bun cântăreț nou” la Los Premios MTV Latinoamérica 2007.
 
 
Kathleen Emperatriz „Kat” de Luna (n. 17 noiembrie 1987, The Bronx, New York) este o cântăreață americană cu origini dominicane, câștigătoare a unui premiu Latin Billboard. A studiat opera în adolescență și a format la vârsta de 14 ani un grup muzical intitulat „Coquette”.
 
 În aprilie 2007 a fost lansat primul ei album solo, 9 Lives, care s-a comercializat în peste 65 000 de exemplare în Statele Unite ale Americii. De pe acest material discografic au fost lansate trei discuri single. În 2010, DeLuna a înregistrat piese noi pentru cel de-al doilea album al său, intitulat Inside Out, cel mai nou cântec promovat de pe acesta fiind „Dance Bailalo”.
 
În 2007, DeLuna a câștigat premiul de „Cel mai bun cântăreț nou” la Los Premios MTV Latinoamérica 2007. În 2008 a câștigat Premiile TMF la categoriile „Cel mai bun cântăreț internațional nou” și „Cel mai bun cântăreț urban”. Cântecul lui DeLuna, „Whine Up”, a câștigat premiu de „Cea mai bună piesă latino de club a anului” la Premiile Muzicale Billboard Latino 2008 precum și Premiul Casandra în 2008 pentru „cel mai bun artist internațional”.
 
Cântăreața a fost numită ambasadoarea internațională a „Comisiei Latine Anti SIDA” pentru anul 2008. DeLuna și casa de discuri Epic Records au reziliat contractul în septembrie 2008.  Registrul ei vocal cuprinde cinci octave, fiind adesea comparată cu Mariah Carey. Revista Billboard și cântărețul din El Salvador, Alvaro Torres, au numit-o „noua Selena”.  DeLuna lucrează în prezent la cel de-al treilea album al său, Viva Out Loud, care va fi lansat în 2016.
 
DeLuna este capabilă să atingă note foarte înalte datorită celor patru ani în care a studiat opera. Este o soprană, registrul său cuprinzând 5 octave.
 
Abilitățile sale de interpretare sunt comparate cu cele ale altor cântărețe, cum ar fi Mariah Carey.  Videoclipul piesei „Whine Up” debutează cu artistă cântând o porțiune dintr-o arie de operă.  Note acute sunt atinse și în partea de început a piesei „Am I Dreaming”.  Revista americană Entertainment Weekly scrie că „DeLuna umple golul dintre Rihanna și Shakira”,  iar Billboard Magazine afirmă că interpreta „poate iniția o mișcare muzicală prin forțele proprii”.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.