Ştiaţi că...? Se împlinesc 22 de ani de la moartea actriţei Elvira Popescu

La data de 11 decembrie 1993, Elvira Popescu, actriţă de teatru şi film, directoare de scenă, a încetat din viaţă la venerabila vârstă de 99 de ani, la Paris.
 
Devenită prin căsătorie contesă De Foy, Elvira Popescu a dat dovadă, încă din copilărie, de graţie în mişcări şi un dar de imitaţie ascuţit şi plin de haz. A absolvit Conservatorul de Artă Dramatică din Bucureşti şi a fost angajată la Teatrul Naţional, unde i s-au dat încă de la începutul carierei sale roluri principale.
 
Cariera teatrală a Elvirei Popescu a durat neîntrerupt timp de 65 de ani. A jucat în piesele lui Louis Verneuil, creaţiile lui Henry Berstein, André Roussin, Sacha Guitry. De asemenea, a jucat în filmele "La Présidente", "Ils étaient neuf célibataires", "Austerlitz", "Plein Soleil".
 
Elvira Popescu şi-a asumat şi răspunderea conducerii unor companii teatrale, fiind co-directoare, alături de actorul Hubert de Malet, la Théâtre de Paris şi Théâtre Marigny.
 
A fost distinsă cu premiul "Molière" pentru cea mai bună actriţă şi de două ori cu ordinul Legiunea de Onoare, una dintre cele mai înalte dinstincţii ale statului francez.
 
Sursa foto: cultural.bzi.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zece judecători cer să fie eliberați din funcţie, prin pensionare! Iată cine sunt

26 Oct 2023 1039

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 septembrie 2020

16 Sep 2020 2824

Ştiaţi că...? „Unica”, „inimitabila Elvira”, care ar fi putut concura cu marile actriţe de la Hollywood...

10 May 2016 4153