Știați că….? Soprana Felicia Filip s-a născut la această dată

  • Felicia Filip a fost decorată de Președintele României cu titlul de „Cavaler al Meritului Cultural”, cea mai înaltă distincție acordată unui cântăreț român în activitate.
Felicia Filip (n. 20 martie 1959, Slatina, județul Olt) este o soprană română.
 
A cântat pe scene internaționale, de la Royal Opera House Covent Garden la Staatsoper, din Moscova în Barcelona, Tokyo sau Toronto. A fost solistă a Operei Naționale din București (1985-1990), iar în prezent este director general al Operei Comice pentru Copii din București, dar și conf. univ. dr. la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității "Valahia" din Târgoviște, scrie wikipedia.org.
 
Deține un repertoriu extrem de vast, ce cuprinde lucrări ale marilor compozitori de operă, operetă, lieduri și muzică vocal simfonică (Verdi, Rossini, Donizetti, Bellini, Mozart, Bizet, Puccini, J. Strauss, J. Offenbach, Beethoven, Schubert, Schumann). A colaborat în spectacole și concerte cu soliști ca Monserrat Caballe, Roberto Alagna, Francesco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato.
 
În toate aparițiile sale dobândește succese de răsunet, datorită temperamentului ei pasional, naturaleței și spontaneității scenice, strălucirii glasului său în registrul acut, tehnici vocale perfecte.
 
Decorată de Președintele României cu titlul de „Cavaler al Meritului Cultural”, cea mai înaltă distincție acordată unui cântăreț român în activitate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soprana Felicia Filip împlinește 64 de ani. Drumul carierei sale s-a intersectat și cu scena liricului constănțean

20 Mar 2023 1418

Poliţia de Frontieră Română 158 de ani de existenţă instituţională. Andrei Ene, din cadrul Gărzii de Coastă, a cântat Imnul Național al României, alături de Felicia Filip

28 Jul 2022 1752

#DobrogeaDigitală La mulți ani, Felicia Filip! Soprană de valoare mondială, prezentă pe scena Liricului constănțean

20 Mar 2021 2152

Peste 1.000 de oameni de cultură îi solicită președintelui Klaus Iohannis să deschidă teatrele

16 Jun 2020 1887

Ziua despărţirii de avocata Paula Iacob

08 Oct 2015 2613

Începe Festivalul „Mamaia Copiilor“ Cine sunt concurenţii care se vor „bate“ pentru marele trofeu

10 Jul 2014 3766