Ştiaţi că...? Theodore Roosevelt, supranumit „Spărgătorul de trusturi”...

Pe 6 ianuarie 1919, Theodore Roosevelt s-a stins din viaţă, la vârsta de 60 de ani, în timpul somnului. Cauza morţii a fost embolie coronariană.
Originar din New York, Roosevelt, după ce a studiat la Harvard şi în Germania, a intrat în politică. A fost avocat, istoric, explorator şi autor.
Prin depunerea jurământului de preşedinte la vârsta de 42 de ani, a devenit cel mai tânăr preşedinte din istoria Statelor Unite. Îşi exprima politica externă prin aforismul: „Să vorbeşti blând şi să ai la tine o bâtă groasă.” 
A primit porecla de „Spărgătorul de trusturi”, deoarece s-a opus marilor trusturi care, la sfârşitul secolului XIX, preluaseră multe companii mici, devenind chiar mai puternice decât statul. A fost primul preşedinte american care a zburat cu avionul, precum şi primul care s-a scufundat cu submarinul.
În 1880, Roosevelt s-a căsătorit cu Alice Hathaway Lee, la o biserică din Brookline. Recepţia a avut loc în casa părinţilor miresei, printre invitaţi numărându-se şi Edith Carow, care, mai târziu, i-a devenit a doua soţie.

Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.