Știați că... Un celebru cântăreț de muzică rock s–a născut la această dată?

  • Înainte de formarea grupului Marilyn Manson, el a fost implicat împreună cu Twiggy Ramirez în două proiecte: o formație death metal unde el a cântat la bas și Mrs. Scabtree, unde a cântat la tobe.
  • Manson a lucrat prima dată ca producător pentru formația Jack Off Jill.
 
Marilyn Manson (nume la naștere Brian Hugh Warner; n. 5 ianuarie 1969) este un cântăreț, muzician, artist vizual, producător de înregistrări, fost jurnalist muzical, compozitor și actor american, cunoscut pentru imaginea sa controversată. Este vocalistul formației cu același nume. Actualul său nume este format din numele actriței Marilyn Monroe și criminalul Charles Manson.
 
În mass-media este caracterizat ca având o influență rea asupra adolescenților, iar stilurile ciudate în care își modelează și scrie versurile melodiilor l-au adus într-o situație proastă, in care a si vrut să ajungă sa demonstreze că are dreptate in melodiile pe care le-a făcut.
 
El a format Marilyn Manson & the Spooky Kids în Florida în 1989 (numele a fost scurtat în Marilyn Manson în 1992). În vara anului 1993, formația a atras atenția lui Trent Reznor. Reznor le-a produs în 1994 albumul de debut Portrait of an American Family.
 
Formația a început să creeze un cult, ce a crescut odată cu lansarea albumului Smells Like Children în 1995. Antichrist Superstar (de asemenea produs de Reznor) a fost un succes chiar mai mare. Trei albume ale formației au fost premiate cu platină, iar alte trei cu aur, iar trupa a avut trei prezențe în top 10. Manson a lucrat prima dată ca producător pentru formația Jack Off Jill, pe care i-a ajutat să producă majoritatea înregistrărilor.A interpretat la chitară în melodia My Cat și a deschis majoritatea spectacolelor din Florida de Sud. Acesta a apărut ca interpret pe albumul lui DMX, Flesh of My Flesh, Blood of My Blood și pe albumul celor de la Godhead, 2000 Years of Human Error.
 
Manson și-a făcut debutul în cinematografie în 1997, ca actor în filmul lui David Lynch, Lost Highway. De atunci a mai apărut într-o varietate de roluri minore și cameo, incluzând Party Monster, Jawbreaker (1998), The Heart Is Deceitful Above All Things în 2004, Rise și The Hire: Beat The Devil, al șaselea serial din seria BMW Films.
 
A fost intervievat în documentarul politic a lui Michael Moore, Bowling for Columbine, discutând posibilile motivări cauzate de el cu referire la Masacrul din Liceul Columbine și cum că muzica lui ar fi fost cumva un factor.A mai apărut sub formă animată în Clone High și a participat în câteva episoade din serialul MTV, Celebrity Deathmatch, devenind campionul și mascota neoficială a spectacolului și a contribuit cu melodia Astonishing Panorama of the Endtimes la albumul de soundtrack.
 
În iulie 2005, Manson a dezvăluit revistei Rolling Stone că se concentră asupra muzicii și acum, a filmului. Johnny Depp a spus ca Manson a fost sursa lui de inspirație pentru rolul lui Willy Wonka din filmul Charlie and the Chocolate Factory.Manson însuși a spus că ar fi fost interesat să interpreteze rolul lui Willy Wonka în film.
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că... Marilyn Manson, cunoscutul cântăreț american împlinește 50 de ani

05 Jan 2019 1599

Pagini din istoria muzicii rock Este ziua de naștere a vocalistului trupei Marilyn Manson. Vezi de unde vine ciudatul său nume (video)

05 Jan 2015 3205