Ştiaţi că...? Unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale...

La Loew's Grand Theatre din Atlanta, pe 15 decembrie 1939, avea loc premiera filmului „Pe aripile vântului", în regia lui Victor Fleming, avându–i ca protagonişti pe actorii Vivien Leigh şi Clark Gable. 
Filmul este o ecranizare a romanului omonim scris de Margaret Mitchell, care s-a stins din viaţă într-un accident de maşină, la câţiva ani de la apariţia filmului. „Pe aripile vântului” a fost singurul ei roman.
Potrivit Wikipedia, după apariţia filmului, „New York Herald Tribune" scria că este: „Un spectacol cinematografic monumental". Ulterior, a devenit unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale, bucurând milioane de cinefili.
Acţiunea filmului este captivantă, iar capacitatea protagonistei Scarlett O'Hara de a trece peste momentele dramatice oferă un farmec deosebit. În 1939, revista New York Times a scris: „Domnişoara Scarlett, interpretată de Leigh, a justificat căutarea. Ea este, de asemenea, perfect proiectată pentru acest rol de artă şi natură, în care alte actriţe ar fi de neconceput”.
 „Pe aripile vântului” a primit zece premii Oscar, un record deţinut timp de douăzeci de ani.
 
Sursa foto: www.bookriot.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.