Ştiaţi că...? Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei...

În anul 1992, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a decis ca ziua de 17 octombrie să fie numită Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei. Iniţiativa unei astfel de zile, care este marcată în fiecare an, pe 17 octombrie, a venit din partea organizaţiei non-guvernamentale „Ajutor pentru toţi dezmoşteniţii sorţii – Lumea a Patra”.

Conform raportului publicat de ONU anul trecut, dezechilibrul privind sănătatea populaţiei între ţările sărace şi cele bogate s-a redus în ultimele două decenii, dar mai există provocări majore cu privire la sănătatea copiilor şi a mamelor, reducerea sărăciei, egalitatea între sexe, scăderea efectelor nocive asupra mediului înconjurător.

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei, se pune accent pe reconştientizarea rolului pe care oamenii îl au în ceea ce priveşte diminuarea problemelor cu care se confruntă mediile defavorizate din ţările în curs de dezvoltare. Potrivit Uniunii Europene, o persoană este considerată ca fiind săracă dacă are "un venit disponibil sub 60% din venitul mediu naţional".

Sursa foto: www.un-ungls.org

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

17 octombrie - Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei

17 Oct 2020 1798

Astăzi este Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei

17 Oct 2018 2332

Astăzi este marcată Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei

17 Oct 2015 1446