Ştiaţi că...? Ziua Universală a Drepturilor Copilului...

„Omenirea are datoria să ofere copiilor ce este mai bun din ce are de oferit”. La data de 20 noiembrie 1959, UNICEF emitea „Declaraţia Drepturilor Copilului”. 20 de ani mai târziu, Declaraţia a fost extinsă, devenind obligatorie pentru toate ţările membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. După alţi zece ani, Convenţia cu privire la Drepturile Copilului a fost adoptată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, fiind semnată de peste 180 de state. S-a hotărât ca pe 20 noiembrie să fie promovată bunăstarea copiilor de pretutindeni.
UNICEF atrage atenția asupra faptului că milioane de copii sunt supuşi neglijenței, exploatării sau violenţei, care îmbracă multiple forme: exploatare, pedepse corporale, trafic de persoane. Abuzurile afectează dezvoltarea, demnitatea şi integritatea fizică şi psihică a copilului. În prezent, în întreaga lume, există mulţi copii ale căror drepturi sunt încălcate.
 
Sursa foto: www.timeanddate.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua universală a drepturilor copilului Respectarea copilului și a drepturilor sale - garanție a unei societăți armonioase și echilibrate

20 Nov 2020 1445