Un mare actor american împlinește astăzi 89. Este laureat al premiului Oscar

Gene Hackman (n. 30 ianuarie 1930) este un actor american. A obținut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în anul 1972 pentru rolul principal Jimmy "Popeye" Doyle interpretat în Filiera Franceză (The French Connection). Conform Wikipedia, alte roluri și filme memorabile sunt: Buck Barrow în Bonnie și Clyde, Șeriful "Little Bill" în Necruțătorul Unforgiven, Mississippi în flăcări, Conversația Conversation, Juriul Runaway Jury, Valul ucigaș Crimson Tide, Firma The Firm, Sperietoarea Scarecrow și Lex Luthor în Superman.
 
Gene Hackman a devenit în curând starul Broadway-ului. Succesul internațional și nominalizarea pentru Premiul Oscar a venit cu filmul Bonnie și Clyde.
 
După acest succes a primit la rând rolurile principale,iar pentru Filiera Franceză a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.
 
Cele trei infarcte suferite l-au determinat pe legendarul actor să se retragă, ceea ce a însemnat scrierea a trei cărți.
 
Actorul a rămas activ și după vârsta de 80 de ani. În 13 ianuarie 2012 în timp ce mergea cu bicicleta, a fost lovit cu mașina de o doamnă. A fost transportat cu elicopterul la spital, dar a scăpat doar cu contuzii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.