Ştiaţi că...? Unul dintre monştrii sacri ai muzicii româneşti... (video)

Unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi cântăreţi din România, maestrul Gică Petrescu, s-a stins din viaţă pe 18 iunie 2006, la Bucureşti. Avea 91 de ani. Corpul neînsufleţit al artistului a fost depus pe catafalcul aflat, pentru trei ore, în foaierul Sălii de Concerte a Radiodifuziunii Române, unde sute de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu.
 
Artistul s-a născut pe 2 aprilie 1915, la Bucureşti. La vârsta de 15 ani, a urcat pentru prima dată pe scenă. A fost remarcat de compozitorul Ion Vasilescu, care l-a dus la Radio, unde a cântat cu pianistul şi dirijorul Iulian Ghindă.
 
În decursul a şapte decenii de activitate artistică, a creat un repertoriu care se remarcă prin bogăţie şi diversitate. Dintre cele mai frumoase melodii interpretate de Gică Petrescu, amintim "Du-mă acasă, măi, tramvai!", "Fetiţe dulci ca-n Bucureşti", "Cele mai frumoase fete".
 
De-a lungul anilor, a înregistrat cântece de muzică uşoară, romanţe, cântece populare şi de petrecere. În mai 2003, ca o recunoaştere a întregii sale cariere artistice, preşedintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a acordat maestrului Gică Petrescu Ordinul naţional Steaua României în grad de Cavaler.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, artistul a fost căsătorit, timp de 34 de ani, cu scriitoarea Cezarina Moldoveanu. Dupa moartea soţiei sale, a refuzat mult timp să susţină spectacole. Ulterior, a revenit pe scena pe care o iubea atât de mult.
 
Sursa foto: dcnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.