Ştiaţi că...? Vangelis, cunoscut mai ales pentru coloana sonoră a filmului „Chariots of Fire” (video)

Compozitorul grec Vangelis, cunoscut mai ales pentru coloana sonoră a filmului „Chariots of Fire”, s-a născut pe 29 martie 1943. Artistul împlineşte, astăzi, 72 de ani.
 
Cu o activitate muzicală de peste 50 de ani, Vangelis se numără printre cei mai importanţi compozitori de muzică electronică din toate timpurile. Printre alte genuri abordate, se numără muzica ambientală, clasică, dar și rock-ul progresiv.
 
Potrivit Wikipedia, Vangelis a început să compună încă de la vârsta de patru ani și a fost un muzician autodidact. În acest sens, a refuzat lecțiile clasice de pian. La începutul anilor ’60, a format grupul Formynx, care a devenit foarte popular în Grecia. În 1968, s-a mutat la Paris, unde, împreună cu Demis Roussos și Loukas Sideras, a format grupul de rock progresiv Aphrodite's Child. Cei trei au cunoscut succesul la nivel european cu piesa „Rain and Tears".
 
După ce formaţia s-a destrămat în 1972, Vangelis a compus singur, dar a avut și numeroase colaborări. În 1982, a cobţinut premiul Oscar pentru coloana sonoră a filmului „Chariots of Fire”.
 
Sursa foto: vangelis.ru 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.