Ştiaţi că...? Winston Churchill, distins cu Premiul Nobel pentru Literatură...

În anul 1953, pe 24 aprilie, Winston Churchill, unul dintre cei mai importanţi conducători din istoria lumii, era înnobilat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Jumătate englez, jumătate american, Winston Leonard Spencer Churchill, pe numele lui complet, s-a născut în Anglia, în 1874. Şi-a început studiile în 1888, la o renumită şcoală de băieţi din Londra. În 1893, după trei încercări, a reuşit să treacă examenul de admitere la Sandhurst, Academia Militară Regală. Însă, după absolvire, a realizat lucruri remarcabile: a luptat pe trei continente, a câştigat patru medalii şi un Ordin de Merit, a scris cinci cărţi şi a dobândit un loc în Parlament. Toate acestea s-au întâmplat înainte să împlinească vârsta de 26 de ani.
 
Pentru operele sale, în special pentru „Al doilea război mondial”, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură, în 1953.  Printr-o hotărâre a Congresului american, Winston Churchill a fost numit, în 1963, cu doi ani înainte de moartea sa, cetăţean de onoare al Statelor Unite ale Americii, devenind astfel prima persoană care a primit acest titlu onorific.
  
Sursa foto: worldreligionnews.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.