Ziua internațională a copiilor dispăruți este marcată, anual, la 25 mai

Ea coincide cu Ziua națională a copiilor dispăruți din SUA, propusă de fostul președinte american Ronald Reagan 1983. Data de 25 mai nu este deloc întâmplătoare, ea aducând aminte de faimosul caz de dispariție al băiatului în vârstă de șase ani Etan Kalil Patz, declarat dispărut la 25 mai 1979 în Manhattan, New York. Etan Patz nu a fost găsit nici până în zilele noastre, fiind declarat oficial decedat în 2001. Investigațiile legate de acest caz continuă, însă, până în prezent, conform Agerpres.ro.

Principalele acțiuni organizate la data de 25 mai aparțin Rețelei Globale a Copiilor Dispăruți (Global Missing Children's Network — GMCN), la rândul ei o inițiativă comună a Centrului Internațional pentru Copii Dispăruți & Exploatați și a Centrului Național pentru Copii Dispăruți & Exploatați din SUA.

Rețeaua GMCN, al cărei principal scop este de răspândi imagini și informații despre copiii dispăruți, are 22 de membri, printre care și România. Ceilalți 21 sunt: Albania, Argentina, Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Rusia, Serbia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Marea Britanie și SUA, conform Agerpres.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi

25 May 2021 2072

Ştiaţi că...? Şi copiii dispăruţi au o zi internaţională a lor

25 May 2016 2746

Astăzi este Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi

25 May 2014 2400