umblat.ro Cele mai tentante târguri de Crăciun



Nu știu cum e la voi, dar eu una cred (după o analiză serioasă), că am devenit tare plicticoasă în alegerile făcute pentru cadourile de Crăciun. Nici nu mai știu câte cămăși sau veste i-am luat lui taica’miu (i-a plăcut una într-un an și de atunci cu ele se tot pricopsește), câte genți lui maică’mea sau câte pufoșenii (citiți mănuși, fulare etc etc) surorilor. Am bifat și vinoteca, ori de câte ori s-a putut. N-a fost an să nu ofer cuiva o sticlă de vin!

Anul ăsta însă am avut o conversație, eu cu mine, și am spus GATA! Crăciunul ăsta schimbăm macazul! Așa se face că de când a început Decembrie sunt mereu cu ochii pe siteul umblat.ro ca să văd ce târguri de Crăciun se mai organizează. Nu mă interesează evenimentele unde e posibil să găsesc aceleași cadouri pe care le vezi prin malluri, eventual și cu preț de târg (adică mai scumpe). Sunt în schimb cu ochii în patru după târgurile unde și-au anunțat prezența unii dintre cei mai talentați oameni pe care i-a fabricat societatea noastră în ultima vreme.

Dacă și tu ești în aceeași barcă ... sanie cu mine, Marché de Noël e unul dintre locurile unde trebuie să ne vedem. Târgul cadourilor de designer se întâmplă de 6 ani, în București. Ediția cu numărul 7 are loc fix weekendul acesta. Pe 12 și 13 Decembrie bijuterii de autor, obiecte de design, ilustrații originale, produse naturale de beauty și decorațiuni neașteptate așteaptă înfrigurate să le arunci un ochi, la Casa Universitarilor, din capitală. Știu e weekend…de ce ai pierde câteva ore pe aici, nu? Întrebarea corectă este de ce nu ai pierde o zi, două pe aici, de ce nu ai sta până târziu în noapte și de ce nu ai vrea să cumperi tot?!?



Eu de când am aflat de eveniment răscolesc netul, oferindu-mi mici previewuri cu ce vom vedea în weekend. O poți face și tu, dă o căutare după designerii care vor expune în weekend. Lista completă e aici și e imensă. Peste 60 de minți creative într-un singur spațiu, expunând unele dintre cele mai surprinzătoare, eclectice sau sofisticate creații! Poți să admiri galeria de mai jos, care prezintă doar câteva dintre minunile semnate de cei ce vin la Marché de Noël.



Recunosc că Dichisarul, un alt târg de Crăciun ce are loc tot în capitală, nu m-a covins la prima citire. De vină e Obligatoriul ăla pe care încearcă să ni-l bage pe gât, încă din descrierea evenimentului. Altfel însă, Dichisar- Târgul de cadouri la care e obligatoriu să ajungi! e un alt loc unde vom găsi obiecte unul mai frumos ca altul, create tot de designeri români (sorry Du Xiao Hua – anul ăsta chiar îmi doresc sub brazii noștri mai puține lucruri Made in China și mult mai multe făcute aici, în România).



Ce găsești în plus la Impact Hub pe lângă jucăriile deștepte, globurile atipice, haine, cosmetice și bijuterii lucrate cu atenție? Ar mai fi stația de reparații creative, locul unde poți să îți repari puloverul preferat sau poți reface vreo jucărie dragă a copilului. Organizatorii ne anunță că obiectele vor fi “reparate creativ, cu petice colorate, broderii și alte trucuri handmade cum n-ai mai văzut. Specialiștii de la Cusut și Brodat și Atelierul de Reparații fac magie!”. 




La Dichisar luăm și un mic prânz, servind bunătăți de iarnă și o cafea tare, a cărei poveste o putem afla pe loc, de la reprezentații cafenelei Coftale.

Baristii de la Coftale sunt super pasionați de tot ce înseamnă cafea. Îți pot povesti ore întregi despre sute de soiuri de care n-ai auzit niciodată, până găsești unul care să te transforme din iubitor de ceai în dependent de cafea. Doar urmăriți aroma și o să îi găsiți la #Dichisar de Crăciun.

Organizatorii Dichisar via Facebook


Continuarea pe: blog.umblat.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală - „Umbre pe pânza vremii“, de Pericle Martinescu Cu Arghezi, la Mărţişor - „Pămîntul Dobrogei seamănă cu al Palestinei. Cred că Isus Hristos trebuie să fi umblat pe aici…”

28 Dec 2019 3700

Bebeluş, cu boală rară, îmbolnăvit în spitale. Mama copilului lucrează la Ambulanță. Despre ce boală este vorba

09 Dec 2016 9750

umblat.ro Spellground se mută la mare

26 Jun 2016 10812

umblat.ro Evadare 2.0, cu extratereștri și puzzleuri inedite

13 Jun 2016 9924

umblat.ro Culinary Cinema, un motiv în plus să fii la TIFF!

25 May 2016 9563

umblat.ro The Dandy Run – cea mai stylish cursă cu bicla

21 May 2016 3763

umblat.ro Tudo – Cenușăreasa filmului românesc

17 May 2016 3657

umblat.ro Comic Con 2016, evenimentul primăverii!

15 May 2016 3854

umblat.ro TIFF.15 – noutățile unui festival consacrat

17 Apr 2016 3947

umblat.ro EUROPAfest – fine music, finest festival

15 Apr 2016 3695

umblat.ro NexT- 10 Ani de scurt metraje

08 Apr 2016 3479

umblat.ro Final Frontier, singurul Târg de carte SF & Fantasy

02 Apr 2016 3233

umblat.ro Nu mai pot cu supereroii! „Batman v Superman”

29 Mar 2016 3828

umblat.ro Nuit Sociale-evenimentele unde vrei să fii văzut

26 Mar 2016 8378

umblat.ro Vești bune despre Spellground (galerie foto)

24 Mar 2016 3151