umblat.ro Taste building-Școală pentru papilele gustative



Prin România se întâmplă de ceva vreme și lucruri mișto. Lucruri care te fac să apreciezi ziua de azi și să o aștepți cu nerăbdare pe cea de mâine. Că lucrurile astea, care ne dau poftă de viață, se întâmplă, este meritul unor oameni creativi, cu background solid, puși pe fapte mari.

Tiberiu Fueriu, este unul dintre ei. De 15 ani trăiește din plin în lumea restaurantelor și a barurilor, iar de ceva vreme muncește zi-lumină ca să ofere “experiențe extraordinare pentru oameni obișnuiți”. A făcut din scopul său un job full time, înființând astfel Festin.



Festin este un proiect prin care vreau să transmit plăcerea gustului către oamenii obișnuiți. Așadar, nu se adresează doar cunoscătorilor, ci mai degrabă celor care vor să învețe, să descopere și să înțeleagă micile secrete ale gustului. Este, dacă vrei, un proces de democratizare a gustului – oricine are dreptul de a se bucura de aceste plăceri simple, nu doar cei inițiați, cunoscătorii.

Prin intermediul Festin, Tiberiu oferă evenimente personalizate, ce pot include cooking sessions și wine pairing, bar demo și tastinguri. Fiecare parte a unui eveniment Festin este condusă de un profesionist pe domeniul respectiv: un chef, un somelier sau un barman.



Și cum nimic nu îi apropie mai mult pe oameni ca experiența intimă a mâncării, Tiberiu a avut ideea de a transforma pensionarele team buildinguri în Taste Buildinguri. Aici participanții devin pentru o zi concurenți Master Chef. Sunt împărțiți în echipe și trebuie să realizeze sarcinile primite.

Oameni care sunt scoși din schema logică zilnică și sunt duși în bucătărie. Care sunt cumva ‘obligați’ să gătească, și, pe deasupra să se și întreacă între ei. Ghidați, e drept. Ca la final să îi anunți că nu e loc de întors, că își vor mânca munca. Și vor face schimb. Concurs între colegi, dar sărat, fără glume nesărate.

Așa descrie experiența Taste Building, Cosmin Tudoran. El știe bine ce înseamnă acest eveniment pentru că a fost MC la un Taste Building de curând. Ori de câte ori nu face muzică, campanii video mișto și nici nu scrie pe blog, Cosmin este private-entertainer la diverse evenimente, cum îi place să se declare. Chiar și cu experiența a zeci de evenimente trăite și prezentate, Taste Building a fost și pentru el o experiență memorabilă.


Lumea s-a distrat, a avut parte de o zi extraordinară, cu soare, cu gust, cu miresme și, cel mai important, a plecat cu ceva nou învățat acasă. Părerea mea este că o zi reușită este una în care poți trage linie după ce ai învățat nou din ea. Oamenii după partyul respectiv au mai adăugat ceva la bilbiotecă. Să știe să mânuiască cuțitul de bucătărie, să aprecieze ingredientele, să aibă respect față de ele.



Și totuși ce face un MC la un evenimentul care e până la urmă o școală pentru papilele noastre gustative? Ne spune tot Cosmin, folosind o analogie culinară.

Continuarea pe: blog.umblat.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală - „Umbre pe pânza vremii“, de Pericle Martinescu Cu Arghezi, la Mărţişor - „Pămîntul Dobrogei seamănă cu al Palestinei. Cred că Isus Hristos trebuie să fi umblat pe aici…”

28 Dec 2019 3700

Bebeluş, cu boală rară, îmbolnăvit în spitale. Mama copilului lucrează la Ambulanță. Despre ce boală este vorba

09 Dec 2016 9750

umblat.ro Spellground se mută la mare

26 Jun 2016 10813

umblat.ro Evadare 2.0, cu extratereștri și puzzleuri inedite

13 Jun 2016 9925

umblat.ro Culinary Cinema, un motiv în plus să fii la TIFF!

25 May 2016 9563

umblat.ro The Dandy Run – cea mai stylish cursă cu bicla

21 May 2016 3764

umblat.ro Tudo – Cenușăreasa filmului românesc

17 May 2016 3660

umblat.ro Comic Con 2016, evenimentul primăverii!

15 May 2016 3855

umblat.ro TIFF.15 – noutățile unui festival consacrat

17 Apr 2016 3948

umblat.ro EUROPAfest – fine music, finest festival

15 Apr 2016 3696

umblat.ro NexT- 10 Ani de scurt metraje

08 Apr 2016 3481

umblat.ro Final Frontier, singurul Târg de carte SF & Fantasy

02 Apr 2016 3235

umblat.ro Nu mai pot cu supereroii! „Batman v Superman”

29 Mar 2016 3829

umblat.ro Nuit Sociale-evenimentele unde vrei să fii văzut

26 Mar 2016 8379

umblat.ro Vești bune despre Spellground (galerie foto)

24 Mar 2016 3152