"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul I)Ceea ce avea să devină integrala „Mediocritate şi excelenţă. O radiografie a ştiinţei şi a învăţământului din România” se lansează în volumul I cu o confesiune de credinţă a autorului: „Martor din interior al dezvoltării cercetării româneşti (din 1956 până astăzi), am considerat drept o datorie morală să-mi exprim opinia asupra ansamblului şcolii şi cercetării româneşti din această perioadă”.
 
În anul 2002 ieşea de sub tiparul Editurii „Albatros” Bucureşti prima analiză de anvergură a procesului de învăţământ şi cercetare realizată cu mijloace ştiinţifice şi cu înaltă competenţă dinăuntrul sistemului de către un eminent profesor şi cercetător român, în persoana academicianului constănţean Petre T. Frangopol.
 
Conţinutul primului volum, structurat pe opt capitole şi prefaţat de prof. univ. dr. ing. Gheorghe Boldur-Lăţescu, este complex şi adună articolele pe care le-a publicat autorul în paginile generoase ale suplimentului de sâmbătă „Aldine” al cotidianului „România Liberă”, în intervalul ianuarie 1999 - martie 2002.
 
Lucrarea are 345 de pagini și poate fi descărcată de mai jos. Dimensiune fișier: 20,2 MB.
 
  Citește în format integral


26


Ti-a placut articolul?Nume:

Email:

Comentariu*:

Din aceiași categorie

\

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul I)

187
\

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul II)

164
\

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul III)

149
\

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul IV)

292
\

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul V)

261
\

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul VII)

526
\

"Mediocritate și Excelență", de Petre T. Frangopol (volumul VI)

277