Casoteca.ro Cum arată casa desprinsă din basme

Dacă ieri casoteca.ro ne prezenta cum a transformat un tătic din SUA camera fetiţei într-una de basm, astăzi ne arată o casă ce pare în totaliate din alt film. Ar putea fi chiar o casă din seria Harry Poter. Iată cum arată casă desprinsă din basme.

Construită la poalele munţilor Ashland din Oregon, SUA, această casă are un interior care te trimite la gândul că te afli într-un copac, înconjurat de animale, iar podeaua pare un râu. Încălzită şi răcită cu ajutorul energiei geotermale, această casă este plină de sculpturi din lemn ale elementelor florale, dar şi a faunei, cu dragoni, vulturi sau coioţi. În plus, din zona în care a fost construită casa se poate vedea chiar şi vârful Muntelui Shasta.

Finalizată chiar anul acesta, după ce lucrările de construcţie au fost începute în anul 2007, casa are o suprafaţă de 825 de metri pătraţi şi este înconjurată de râuri. Locuinţa mai beneficiază şi de o încăpere din sticlă, unde se află o piscină.

Intrarea este marcată de o pereche de copaci sculptaţi din cupru care încadrează o uşă cu o arcadă impresionantă, fabricată din lemn de mahon brazilian şi sculptată cu forme ale faunei zonei, inclusiv somoni, coioţi sau vulturi. Când uşile se deschid, pătrunzi într-un foaier incredibil, conceput pentru a reda peisajul de lângă râu: podelele din granit evocă o albie nisipoasă. Scările din lemn, cu balustrade sculptate în formele copacilor și a păsărilor te conduc la etaj, unde se află două dormitoare. Atât camerele, cât şi băile, oferă privelişti spectaculoase. Însă, totul costă. Această proprietate a fost scoasă a vânzare pentru fabuloasa sumă de 8,23 de milioane de dolari.
Sursa: zillow.com

Articol preluat de pe casoteca.ro

Cireşte şi: Cum să transformi camera copilului într-un tărâm de basm (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea zilei „Lămpița și băiatul-sirenă“ de Annet Schaap

19 Jul 2022 1445

Cartea zilei „Lămpița și băiatul-sirenă“, de Annet Schaap

02 Feb 2022 1407

O săptămână de poveste în preambulul unei aniversări

05 Dec 2016 3358

FOTOREPORTAJ Probabil cel mai cunoscut şi vizitat oraş de basm - Braşov (video)

11 Aug 2016 4518

UPDATE. Pompierii intervin! Casa de basm, din localitatea Valu lui Traian, cuprinsă de flăcări (galerie foto+video)

04 Feb 2016 10223

Imagini de basm! O casă din Valu lui Traian, „îmbrăcată” cu luminiţe, de Crăciun (galerie foto)

13 Dec 2015 7353

Evz.ro Un nou scandal zguduie Casa Regală britanică

03 May 2015 2737