Casa Amfora - eleganţă, stil şi intimitate într-o frântură de istorie (galerie foto)

Casa Amfora este situată pe strada Ion Lahovari nr 2 şi este amenajată într-un imobil declarat monument istoric. Ridicată în anul 1905, clădirea a servit drept casă a unor negustori greci foarte iscusiţi şi cu o situaţie financiară deosebită. De aici, porneşte şi aranjamentul camerelor. Aici, de mai puţin de o lună, este deschisă Casa Amfora, un restaurant acreditat cu 5 stele, special pentru întâlniri de afaceri.
 
Localul, exclusivist, este destinat persoanelor care au nevoie de linişte, stil şi intimitate pentru a putea purta o discuţie fără a fi deranjaţi.
 Designul este unul simplu şi elegant, în care predomină culorile calde şi nuanţele de bej-crem. Mi-au plăcut tablourile foarte mult: se îmbină perfect cu restul decorului.
 De asemenea, Casa Amfora dispune şi de un număr de 6 camere şi un apartament, de 3 stele. Ceea ce mi s-a părut şi mai interesant este că poţi lua masa şi la demisol şi la parter.
 
La fel de elegant arată şi meniurile. Vă sunt prezentate două: unul cu băuturi şi altul cu mâncăruri. Un alt lucru pe care trebuie să îl subliniez este provenienţa ingredientelor: toate ingredientele sunt importate din ţara de origine(de la cărnuri până la condimente).
 Foarte interesant mi s-a părut că pe prima pagină a meniului cu preparate, este afişat „Prânzul zilei”. Acest lucru vă ajută atunci când sunteţi în grabă şi nu doriţi să aşteptaţi prea mult pentru un anumit fel de mâncare.
 
Altfel, meniul este plin de mâncăruri care mai de care mai savuroase. Vă recomand homar cu ciuperci kantarel şi trufă neagră sau creveţi carabinieri cu chili, usturoi şi coriandru. Dacă vă place peştele, încercaţi Corvina cu alioli şi salsa de fennel. Cei de la Casa Amfora servesc şi muşchi de iepure cu anghinare, ceapă şi rozmarin, piept de raţă cu vin roşu şi pui Tandoori cu salată de roşii şi castraveţi.
Preparatele de vită sunt vedetele meniului, iar muşchiul de vită Kobe este cu siguranţă cel mai bun.
 
Dar cum niciunul dintre aceste feluri nu poate fi servit fără un vin bun, cei de la Casa Amfora au vinuri de la Cramele Oprişor, Recaş şi Ostrov.
Nouă ne-a plăcut foarte mult şi le acordăm nota 10.
 
Informaţii utile:

Adresa: strada Ion Lahovari nr. 2
Site: http://www.casaamfora.ro
Facebook: https://www.facebook.com/casaamfora

Locuri de parcare: Da
Wi-fi: Da Parola: guest123
Posibilităţi de cazare: 6 camere; 1 apartament

Contact:
Restaurant - 0732 043 043
Recepţie - 0732 043 042
Telefon fix - 0341 428 818
E-mail: casa.amfora@casaamfora.ro
Program: Marţi – Duminică 10.00 – 23.00

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.