Cronici pe bune Cum e mâncarea la Cămara cu Merinde, unul dintre puţinele restaurante vegetariene de la mare (galerie foto)



Când ai obiceiuri alimentare ieşite din normă, ai şi puseuri de tensiune aproape la fiecare ieşire la restaurant. Mereu trebuie să explici de ce flămânzeşti când doar ai în faţă un meniu plin cu friptane şi alte porcării. Apoi, dacă apuci să comanzi totuşi, înainte de a gusta mâncarea, trebuie să te transformi în Poirot. Şansele să dai de un bucătar pentru care vegetarian înseamnă să pună mai puţină carne decât de obicei sunt mari.
 
Visam de mult la un loc unde să nu îmi mai ascund apucăturile culinare, un locşor cu vitrine din care îmi pot alege orice şi aproape în orice cantitate, fiindcă mâncarea nu o să mă transforme într-un dulap şi nici nu îmi va stârni procese de conştiinţă.
 
Locul despre care spun există şi e unul dintre puţinele pe lista de restaurante din Constanţa dedicate vegetarienilor şi oamenilor interesaţi de un stil de viaţă sănătos. Se numeşte Cămara cu Merinde şi aş fi zis că-i perfect dacă şi servirea era din acelaşi film cu restul prezentării (decor, produse).

Dulciuri fără zahăr, ceaiuri inedite și atmosferă familială

Poate n-am nimerit-o într-o zi cu zâmbete pe gestionarea cheilor şi a casei (de marcat) de la Cămară, dar măcar am găsit merindele. Vitrina cu preparatele casei (baza restaurantului) conţine un număr limitat de produse, dar există şi o zonă de shop, unde m-am pierdut printre zecile de sortimente de miere, unturi şi uleiuri, dulciuri fără zahăr (printre care şi ciocolată raw ori acadele din sirop de fructe). Sunt atâtea lucruri care îţi fac cu ochiul de pe rafturi, că e imposibil să pleci cu mâna goală şi cu banii în portofel.
 
De mâncat, poţi mânca acolo sau poţi pleca cu mâncarea la pachet. Dacă n-ai drum pe la Cămară, rezolvi masa de prânz sau cina cu un telefon: suni şi vin oamenii Cămării la tine. Comanda minimă este de 22 de lei, dar suma asta se adună lejer orice ai cumpăra. Un humus cu spanac costă 12 lei, o supă cremă de praz, tot atât şi un fel principal, între 15 şi 18 lei.

Pentru că simţeam că mă încearcă o viroză, eu am ales să comand o supă de salată şi un fel principal cu multe legume (o bucată de quiche), sperând să fac necesarul de vitamine ca să ratez posibilii aerosoli, pe care îi văd în cărţi dacă o ţin aşa cu tusea de sezon.
 
La Cămară, am bifat şi desertul: un ştrudel cu mere, fără zahăr, plămădit în aluat din făină integrală, şi o felie de tort cu caramel şi blat din seminţe.
 
The tea brewer, un ceai făcut dintr-un amestec de mere, morcovi şi papaya, pe care îl prepari într-o pungă ziplock, refolosibilă, mi-a căzut cu tronc, aşa că am mai uşurat portofelul de încă 6 lei.
 

Acum, dacă tot ce ai mâncat până acum e carne, dimineaţă, prânz, seară, locul acesta nu e pentru tine. Nu-l încerca, că n-o să-ţi placă; veţi fi ca apa şi uleiul. Pentru persoanele care s-au mai aventurat pe uşa bucătăriei vegane ori au mai tras cu urechea pe la aceeaşi uşă, vitrina e pregătită, dar aveţi grijă să pregătiţi şi voi portofelul.
* * *
 
Unde dai de ei: pe Mamaia, aproape de intersecţia de la Delfinariu (bulevardul Mamaia nr. 180)
Locuri de parcare: pe stradă şi câteva în faţa restaurantului.

Preţuri: nu-i uşor să fii vegetarian, dar, mai ales, nu-i ieftin!
Ambianţa: atmosferă cosy, locul transmite căldura unui restaurant de familie.
Servire: Mai bine te serveşti singur
Mai vin? Prevăd recidiva.

Ce spune Registrul Comerțului:

Cămara cu Merinde funcţionează pe societatea Cămara cu merinde SRL, care a fost înfiinţată în anul 2014 şi are sediul social în staţiunea Mamaia. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, integral vărsat. Asociat unic şi administrator este Maria Simona Chimişliu.
 
* * *
 
Brânzovenescu VEGANUL - Tot ce e eco, verde, green, bio trebuie încercat de Veganul nostru. Pentru că îi e scris în stele (sau, mai bine zis, în nume), uneori mai scapă-n blidurile şi cu alte bunătăţuri non-vegane. Citeşte-i recenziile în fiecare miercuri, accesând categoria „Baruri şi restaurante“!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.