Baruri si Restaurante

Cronici pe bune Souvlaki Bar Constanţa - Fructe de mare direct din Grecia, gătite „ca la ei acasă“ (galerie foto)

Pe bulevardul Tomis nr. 69, s-a deschis de anul trecut un restaurant cu specific grecesc, denumit după unul dintre cele mai populare preparate ale elenilor: Souvlaki, o frigăruie de pui prinsă într-un mal de lipie şi-o mare de tzatziki.
 
Până să se topească nămeţii, n-am ajuns la el, în schimb, mi-au ajuns multe la urechi: fie despre decor (minimalist şi original - cumva, oamenii care l-au decorat au înghesuit un copac în mijlocul barului şi-au „înverzit“ un perete), fie despre calitatea mâncării. Specificul restaurantului obligă la un meniu bogat în fructe de mare, dar şi souvlaki, gyros şi salate stropite din belşug cu ulei de măsline.
 
Dar să o luăm de la început cu povestea. Pe lista de încercat mâncarea de la Souvlaki Bar ne-am înscris mulţi, dar am rămas, la final, doar jumătate. Chiar şi aşa, pe bonul de plată gazdele ne-au aplicat reducerea promisă de 10% (oricine face rezervare se bucură de ea).
 
Masa, oricum, s-a umplut rapid, chiar dacă scaunele au rămas unul ocupat, altul ba’. Nu ne-a fost uşor să alegem din lista măricică de preparate, dar ne-a ajutat tableta strecurată pe masă de către chelner, ca să admirăm fotografiile bucatelor incluse în meniu. I-a ajutat treaba asta şi pe patroni, fiindcă, tot uitându-ne la poze cu mâncare, ne-am stârnit un apetit similar cu al unei turme de elefanţi şi ne-am pus pe comandat de ziceai că servim ultima masă, înainte de sfârşitul lumii.
 
În fine, după nenumărate răzgândiri şi multiple plimbări ale chelnerului de la şi înspre masa noastră, ne-am hotărât la ceva platouri cu fructe de mare (o salată Aroma Mare cu brânză Gaviera din insula Naxos, roşii coapte şi creveţi la grătar, nişte calamar prăjit şi fratele său mai fudul - calamar umplut şi rumenit cum se cade pe grătar).
 
Fructele de mare au fost ge-ni-a-le! În primul rând, n-am crezut până n-am gustat, dar e clar că nu sunt congelatele care aglomerează vitrinele prin orice hipermarket. Apoi, bucătarul-şef de la Souvlaki chiar îşi câştigă pâinea onest şi pe merit. Omul ăsta ştie ce şi cum se combină şi cât laşi un calamar pe plită, ca să nu îl faci gumă Turbo.
 
Aşa melange e în bucătărie la Souvlaki, că lămâile s-au împrietenit bine de tot cu fructele de mare în timpul vizitei noastre şi-au împrumutat din gustul acestora şi când nu trebuia, stârnind un vârtej aromatic în paharul cu apă plată. Dar n-a fost cu supărare pentru atâta lucru, mai ales că am avut un chelner care ne-a simţit nasul fin şi ne-a adus rapid o altă apă.
 
Colegii de masă, care n-au gustat din fructele de mare, au bifat o salată de vinete cu brânză feta, roşii şi usturoi, nişte cartofi prăjiţi cu oregano, ceva coaste de miel şi un gyros. Toată distracţia (mâncare şi băutură pentru şase persoane) a costat un pic peste 250 de lei. Porţiile sunt generoase, dar la cât de bună e mâncarea, nu prea te lasă inima să abandonezi ceva în farfurie. Mai degrabă abandonezi modestia la final de ospăţ şi deschei discret, un nasture la pantalon.
 
Unde dai de ei: Lângă Poşta Mare
(adresa Souvlaki Bar Constanţa: bulevardul Tomis nr. 69, Constanţa).
Locuri de parcare: Cu plată, aproape de restaurant.
Preţuri: De la 13 lei (meniu junior) până la 40 de lei (meniurile cu fructe de mare).
Ambianţa: Duce duel cu mâncarea, ambele vor să fie lăudate, că doar pentru ele se reîntorc clienţii.
Servire: Chelneri răbdători, par antrenaţi la sesiuni repetate de shopping cu soţiile.
Mai vin? Mă bate gândul să îmi fac abonament, dar cred că trebuie să vină la pachet cu un altul la sală.
 
Ce spune Registrul Comerţului
 
Souvlaki Bar Constanţa funcţionează pe firma Gr-Eat Food SRL, care îi are ca asociaţi pe Marioara şi Diana Athena Costandache.
 
***
Miţa FIȚAVizitează toate localurile „bune“ din oraş. Dacă abia s-a uscat vopseaua de pe pereţi, hop!, e de ea. Nu se uită des în portofel, ci e mereu cu ochii după cele mai extravagante feluri de mâncare din meniuri. Busola ei prinde din zbor orice informaţie despre vreun eveniment culinar ori vreo inaugurare de local. Citeşte-i recenziile în fiecare sâmbătă, în cadrul rubricii „Baruri şi restaurante din Constanţa“!
 
Sursa foto: Facebook Souvlaki Bar şi fotografii realizate de ZIUA de Constanţa în cadrul degustării.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grecii Nikolaos Skantzikas şi Theodoros Skandalidis şi-au făcut o firmă nouă. Cu ce se va ocupa

12 Feb 2018 308

Tone de alimente stricate confiscate din magazine, restaurante și hipermarketuri din Constanța

31 Jan 2018 1105

În 2015 le-a fost scoasă la vânzare locuinţa Rudele fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa au deschis o firmă cu profil „restaurante“ (document)

12 Jan 2018 1362

Dumitru Cuşu, o nouă solicitare de la APM Constanţa. Este vizat localul The View, ridicat pe locul restaurantului Vraja Mării SRL

11 Jan 2018 5579

Atenţie ce consumaţi! Tone de carne şi lactate, retrase de la vânzare de inspectorii DSVSA Constanţa

08 Jan 2018 536

Editorial Cârciuma, ca instituție a comunității

31 Dec 2017 1054

Fostul restaurant ”Vraja Mării”, noul ”The View”, aproape de inaugurare. Iată cum arată! (galerie foto)

19 Dec 2017 5912

Societate nouă în domeniul restaurante, înființată la Cogealac. Cine este fondatorul

19 Nov 2017 1111

Societatea Riva del Sole SRL a fost înființată la Năvodari. Cinu sunt fondatorii

09 Nov 2017 666

Firmă nouă cu profil restaurante în Constanța. Cine sunt fondatorii care au investit în afacere

20 Oct 2017 1455

Firma Bistro Simi a fost înfiinţată recent la Constanţa. Cine sunt fondatorii

01 Oct 2017 853

Ce societate a fost înființată recent la Constanța. Cine a avut ideea și ce domeniu de activitate are

29 Sep 2017 922

Firmă nouă în domeniul restaurante s-a deschis la Mangalia

27 Sep 2017 952

Firma The Shore House Pub SRL a luat ființă la Constanța. Cine este fondator

06 Sep 2017 526

Ce firmă a fost înființată de curând la Constanța. Ce domeniu de activitate are

01 Sep 2017 1117

Dumitru Nancu şi-a făcut o firmă

25 Aug 2017 1172

Firmă recent înființată la Constanța. Ce domeniu de activitate are

10 Aug 2017 601

Firma Duanec Elite SRL a fost înființată recent la Constanța. Cine este fondator și ce domeniu de activitate are

31 Jul 2017 762

Şase restaurante şi un fast food de pe litoral, sancţionate de DSVSA Constanţa

16 Jul 2017 4034

Mai multe hoteluri din Eforie Nord au fost controlate de comisarii CJPC Constanța. Condiții greu de imaginat găsite în unitățile de cazare și în restaurante (galerie foto + video)

11 Jul 2017 2296

Controale ale inspectorilor DSVSA Constanţa pe litoral. Patru restaurante şi două magazine au fost sancţionate

08 Jul 2017 909

5 restaurante şi 2 unităţi fast food, amendate. O pizzerie, închisă. Inspectorii DSVSA Constanţa, uimiţi de ce au găsit pe litoral!

06 Jul 2017 3945

Aurelian Pavel, fostul şef al BCCO Constanţa, şi Vasile Cuzic s-au asociat într-o firmă. Cum credeţi că se va numi?

05 Jul 2017 2987

Firmă nouă cu profil restaurante în Constanţa. Investitorul este şi administrator

02 Jul 2017 1446

O nouă firmă cu profil restaurante s-a înfiinţat la Constanţa

26 Jun 2017 772

La bunicii trăzniți O nouă firmă, în Constanța, cu profil restaurante. Cine sunt cei care investesc și administrează în afacere

24 Jun 2017 3055

Firma Camelia & Anemona SRL-D a fost înfiinţată la Constanţa. Cine este fondator

06 Jun 2017 1069

Firmă nouă cu profil restaurante în Constanța. O femeie este investitor și administrator

29 May 2017 1668

Firmă nou înfiinţată la Constanţa. Cine este fondator şi ce domeniu de activitate are

24 May 2017 1325

Constanţa. Controale la depozite alimentare şi restaurante

22 May 2017 935

O nouă firmă a fost înfiinţată la Constanţa. Cine a avut ideea şi ce domeniu de activitate are

14 May 2017 1168

Constanţa. Verificări la restaurante, unităţi tip fast food şi fabricare vin

08 May 2017 699

Încă o societate s-a înfiinţat la Constanţa. Cine o administrează

27 Apr 2017 2833

Editorial De ce nu se va transforma Constanţa niciodată într-o adevărată oază de verdeaţă

25 Apr 2017 3545

Restaurant nou în Constanța. Fondatori sunt Nida Cernăianu și Dumitru-Sorin Cernăianu

06 Apr 2017 1850

Firmă nouă cu activitate restaurante în Mangalia. Cine sunt investitorii și cine administrează afacerea

31 Mar 2017 1142

Firmă nouă în Constanţa. Cu ce se va ocupa şi cine sunt administratori

30 Mar 2017 1140

Un nou restaurant apare în Constanța. Fondatori sunt Raluca Enache, Anamaria Blenche și Viorica-Ștefania Filip

24 Mar 2017 2446

Un nou restaurant se deschide la Constanța. Fondatorii societății sunt Costin Ribu și Emil Nikolov Rodev

16 Mar 2017 1508

Se deschide un restaurant nou în Satul de Vacanță, din Mamaia

01 Mar 2017 1267

Cronici pe bune Gloria Jean’s Coffees Constanţa, cafeneaua care înghesuie, la propriu, o tradiţie de zeci de ani (galerie foto)

20 Feb 2017 6214

Cronici pe bune Cum e mâncarea la Cămara cu Merinde, unul dintre puţinele restaurante vegetariene de la mare (galerie foto)

15 Feb 2017 6441

Citeşte în ZIUA de Constanţa cele mai savuroase prezentări ale localurilor din oraş!

13 Feb 2017 2699

Inspectorii DSVSA Constanța au confiscat produse de peste 50.000 lei

16 Jan 2017 661

Peste patru tone de carne alterată ar fi ajuns pe masa constănțenilor. Ce spun inspectorii DSVSA Constanța

03 Jan 2017 2662

Constanţa Tone de alimente retrase de la comercializare de către inspectorii sanitar-veterinari

28 Dec 2016 1928

Controale sanitar-veterinare la Constanța!

19 Dec 2016 867

BAZ Bistro & Burgers, un local nou în Constanţa, cu mâncare bună (galerie foto)

13 Dec 2016 11588

Cofetăria Rebeca - atunci când vrei să încerci un desert bun într-un loc frumos (galerie foto)

09 Dec 2016 7082

Pizza Extra Blatt, un local minuscul şi neglijent amenajat, cu preţuri mici şi clienţi mulţi (galerie foto)

25 Nov 2016 9368