„Haleală criminală“ „La 2 Vagabonzi“, restaurantul lui Serghei Mizil, cu un meniu inedit şi plin de umor (galerie foto)

Am decis şi noi să încercăm restaurantul deschis în iulie „La 2 Vagabonzi“, localul lui Serghei Niculescu Mizil. Restaurantul este situat pe bulevardul Tomis nr. 30, în intersecţia unde se află şi Muzeul de Artă Populară, în centrul vechi. La aceeaşi adresă funcţiona, în urmă cu mai bine de patru ani, înainte de alegerile din 2012, „Primăria Constănţenilor“, deschisă de Christian Gigi Chiru, fost aspirant la fotoliul de edil-şef al municipiului. Despre clădirea de pe bulevardul Tomis nr. 30 presa relata că era deţinută de omul de afaceri Alexandru Marin, un partener de business al lui Ionuţ Barbu, cel care deţine suita de firme ce controlează publicitatea stradală din Constanţa, un apropiat al lui Elan Schwartzenberg.
 
Totul este foarte curat, iar umorul şi neconvenţionalul se reflectă în local. Meniul este realizat într-un mod apetisant şi cu o doză de picanterie. Este prezentat ca un „cotidian de haleală şi macheală“, iar ofertele sunt grupate pe „macheală de deschidere - tăriile“ (10 - 26 de lei), „potol la vorbitor - aperitive“ (10 - 30 de lei), „patronu' fetelor de pe centură“ - peşte şi fructe de mare (11 - 35 de lei), „ciorba ciorditorului“ - supe şi creme (11 - 16 lei), „haleală criminală“ (2 - 35 de lei), „glojdeală de şmecheri“ - bucătărie urbană (18 - 27 de lei), „haleală cardită“ - mâncăruri gătite (18 - 28 de lei) sau „gardienii halelii“ - salate (6 - 9 lei). Un desert are preţuri cuprinse între 12 şi 15 lei, iar pe un suc sau pe o cafea dai 6 lei.
 
Câteva denumiri haioase date preparatelor sunt: „Inteligenţa gaborului“ - creierul pane, „Mândria miliţianului“ - fudulii de curcan, „Specialitatea proxenetului“ - salată de peşte, „Specialitatea denunţătorului“ - limbă cu măsline sau „Cafteala gardianului“ - coastele de porc. Mi-am comandat „Caftangiu' cartierului“ - piept de pui la grătar cu cartofi piure (7 lei) şi salată de varză albă (7 lei). Serviciile au fost bune, porţiile suficient de mari şi bine lucrate, iar ospătăriţa care ne-a servit s-a descurcat foarte bine.
 
În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, am văzut afişat planul de evacuare în caz de incendiu. M-au întrebat dacă achit cash sau cu cardul şi mi-au dat, odată cu nota, şi bonul fiscal. În acest local, legea este aplicată şi se fumează pe terasă.

Ce spune Registrul Comerţului 

„La 2 Vagabonzi“ funcţionează pe firma New Byblos SRL, înfiinţată în anul 2016, cu sediul social în municipiul Constanţa, ce se ocupă de „restaurante”. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la 23 septembrie 2016, asociaţi în firmă sunt Ana-Maria Niculescu-Mizil, fiica cea mică a lui Serghei Mizil, care deţine 15% din participările în firmă, George Papari, care are 50% din părţile sociale, şi Serghei Niculescu Mizil, care deţine diferenţa de 35% din societate. Administratorii firmei sunt George Papari şi Serghei Niculescu Mizil.
 
Mai trebuie precizat ca Serghei Mizil deţine un apartament în Constanţa şi este un apropiat al lui Nicuşor Constantinescu. Putem să menţionăm că Mizil a avut legături de afaceri, de-a lungul timpului, şi cu Cristian Zgabercea - finul lui Nicuşor Constantinescu -, fost consilier personal şi ex-consilier judeţean, alături de care este trimis în judecată în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio. De asemenea, în anul 2008, fostul şef al CJC s-a recules la căpătâiul defunctului Paul Niculescu Mizil, fost lider comunist, tatăl mondenului Serghei Mizil.
 
George Papari mai figurează în Miami Subs Pizza & Grill SRL (dizolvare judiciară), Octogon Trading Import Export 94 SRL, Romswed SRL (lichidare, radiată), Scan Construct SA (radiată), iar Serghei Niculescu Mizil mai apare în Casa Funghi SRL (radiată), FOSS Industry Prod Impex SRL (radiată), Glob Channel Radiotelevision SRL, La Cena Sagitarium SRL şi în Stil Prodim SRL (radiată).
 
Informaţii utile
 
Facebook: https://www.facebook.com/la2vagabonzi/
Telefon: 0723 612 245

Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serghei Mizil şi George Papari, parteneri în „Noul Byblos“ Restaurantul „La doi vagabonzi“, în fostul sediu al „Primăriei Constănţenilor“

13 Jun 2016 18287

Un nou restaurant în zona peninsulară a Constanţei Serghei Mizil şi George Papari îşi deschid un nou local pe Tomis

23 May 2016 33273