La Terasa Ţărănească din Mamaia mănânci bine, dacă ştii ce să alegi din meniu

Profitând de puţinele momente în care vremea capricioasă mi-a permis, am făcut o lungă plimbare prin Mamaia şi am descoperit că faleza este plină, dar terasele... cam goale. Unul dintre puţinele localuri care aveau mai mult de trei mese ocupate era Terasa Ţărănească. Deşi anii trecuţi am avut şi experienţe mai puţin plăcute aici, atunci când am descoperit că cea mai indicată băutură la un restaurant tradiţional românesc nu este un cocktail, am decis să-i mai acord o şansă. Şi bine am făcut. De data aceasta, am ales din meniu bucate tradiţionale, mai puţin sofisticate, şi am fost mulţumită.
Ospitalitatea, deşi nu este trecută în meniu, este servită cu generozitate, iar angajaţilor nu le pot reproşa nimic. Totuşi, mi-a atras atenţia faptul că erau foarte mulţi ospătari pe terasă însă un singur barman, care, evident, nu făcea faţă comenzilor.

Oferta este diversificată, meniul cuprinzând preparate din carne de pui, porc, sau peşte, la preţuri ce variază între 20 şi 30 de lei, dar şi produse din vită sau oaie, pentru care trebuie să plăteşti de la 25 la 45 de lei. Deşi nu sunt tocmai specialişti în prepararea acestor bucate, la Terasa Ţărănească se servesc şi paste, salate şi pizza. În general, preţurile de situează între 20 şi 40 de lei. Supele şi ciorbele sunt chiar ieftine, între 5,5 şi 9 lei, iar deserturile, nu foarte variate, costă între 8 şi 14 lei. Dacă ajungeţi aici, vă recomand să încercaţi una dintre reţetele tradiţionale, precum tochitura dobrogeană, sarmalele în foi de varză, fasolea cu cârnaţi sau pomana porcului, toate cu mămăliguţă. Porţiile sunt chiar generoase. Un mare plus îl acord pentru ofertele din Meniul Zilei. Astfel, dacă alegi unul dintre cele nouă meniuri propuse, poţi mânca o ciorbă şi felul întâi, cu doar 14 lei. Nu mi-a plăcut, în schimb, faptul că majoritatea preparatelor erau foarte grase, chiar şi ciorbele şi supele. Preţurile băuturilor sunt şi ele accesibile, o apă costând 4,5 lei, iar un suc, 6 lei. Vinurile servite provin din cramele M1 Atelier Murfatlar, Cotnari, Recaş, Dealu Mare Urlaţi şi Jidvei, având preţuri cuprinse între 35 şi 120 de lei. Aş recomanda restaurantul pentru o ieşire în familie şi celor care doresc să mănânce într-un local unde fiţele nu-şi au locul.
 
Potrivit datelor înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, restaurantul Terasa Ţărănească funcţionează pe societatea Simpione SRL, cu sediul social în localitatea Mamaia, municipiul Constanţa, zona Cazino, şi funcţionează din data de 24 iunie 2011. Firma îi are ca asociaţi, fiecare cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi, pe Iulia Alida Nacee şi pe Ionuţ Nacee, iar Nicolae Tasca este împuternicit ca administrator al societăţii. Domeniul principal de activitate îl reprezintă „restaurantele“. Numele lui Ionuţ Nacee mai apare implicat şi în societatea Maxicon Trande SRL, radiată. La finalul anului 2013, societatea a raportat o cifră de afaceri de 286.038 de lei, pierderi nete ale exerciţiului de 112.786 de lei şi un număr mediu de 12 salariaţi.

Informaţii utile

Adresă: Mamaia, Cazino;
Facebook: https://www.facebook.com/TerasaTaraneasca
Program: luni - joi 8.00 - 1.00, vineri - duminică 8.00 - 3.00.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autorizație de construire pentru o terasă din Mamaia! Cum se modifică

27 Jul 2022 1529

Terasa Ţărănească, localul în care mănânci produse de la supermarket din „meniul tradiţional românesc“ (galerie foto)

12 Sep 2016 7599