O seară la Constanţa – un restaurant cu specific moldovenesc şi rusesc (galerie foto)

Dacă vrei să pretreci într-un cadru rustic şi să savurezi preparate ruseşti şi moldoveneşti de excepţie, îţi recomand să alegi restaurantul O seară la Constanţa.
 

Localul este situat pe strada Unirii, în zona pieţei Filipescu.
Încă de la intrare atmosfera este una călduroasă, exact ca şi cum eşti primit în casa unor prieteni. În primul rând că ospătarii te primesc foarte frumos, cu o atitudine şi în ţinută ca la carte. Apoi, decoraţiunile care sunt de natură să te familiarizeze cu locul: pozele de pe pereţi cu personalităţi importante din lumea muzicii şi a teatrului românesc îţi conferă încrederea că acesta este cu siguranţă un restaurant care nu te va dezamăgi. Meniul este unul special din punct de vedere al preparatelor. Dintre cele mai cerute şi cele mai gustoase amintim friptura de pui sau de porc la ulcică, preparate ce sunt specialitatea bucătarului. Acest fel de mâncare este preparat într-o ulcică de lut, iar în faţa clientului este aranjată în farfurie de către ospătar. O altă bunătate pe care o puteţi încerca aici este ciorba cu afumături denumită soleancă. Iar dacă vă este poftă de plăcinte poale-n brâu, în acest restaurant veţi regăsi cu siguranţă gustul celor preparate pe vremuri de bunica. De asemenea, unul dintre cele mai bune deserturi sunt prunele afumate umplute cu miez de nucă.

Structurat în parter + etaj (mansardă) localul este ideal pentru a organiza o petrecere în familie, şi nu numai. Mansarda are 60 de locuri, iar parterul 30.
Tocmai de aceea organizează şi mese festive restrânse, cu meniuri speciale, la alegere. Zeama de găină, limba soacrei, găina umplută, salata „capra în grădină”, tocana ca la moldoveni, peştele umplut şi salata Şuba, sunt doar câteva dintre preparatele ce fac deliciul fiecărei petreceri. Şi pentru ca restaurantul să fie complet din toate punctele de vedere, O seară la Constanţa are propria cramă şi vinotecă, iar vinurile pe care le servesc clienţilor sunt dintre cele speciale. Au vinuri din Moldova de la Cricova şi Tomai, iar cele din România sunt de la Budureasca şi Jidvei. Dar cum un local românesc nu poate fi 100% tradiţional fără lăutari, atmosfera este întreţinută în fiecare seară după ora 20 de către Gheorghe Parnica. Nouă ne-a plăcut atât de mult aici, încât vă invităm şi să încercaţi această experienţă.
 
Informaţii utile:
Adresa: Strada Unirii colţ cu Strada Pescăruş
Facebook: https://www.facebook.com/oseara.laconstanta
Program: Marţi – Duminică începând cu ora 11.00
Locuri de parcare: Da
Contact 0241/699774
Wi-fi: reţeaua „Cisco” Parola: laurentiu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2899

Doi bătrâni salvați la timp de polițiști, în localitatea Fântânele, județul Constanța

23 Mar 2024 558

UPDATE Incendiu pe DN22 Constanța-Tulcea! Un autoturism, cuprins de flăcări la Lumina

15 Mar 2024 876

„A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, la Teatrul de Stat Constanța

25 Feb 2024 855

UPDATE Planul Roșu de Intervenție activat după un accident rutier în județul Constanța. Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 5818

Imagini surprinse pe camera de supraveghere cu accidentul rutier de la Cobadin, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 2921

UPDATE Accident rutier grav pe DN3 între Constanța și Valu lui Traian! O victimă, inconștientă (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Feb 2024 5195

UPDATE Planul Roșu activat în județul Constanța după un accident în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 3981

UPDATE. Știri Constanța Valiză suspectă lângă sediul IPJ. Intervin autoritățile (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2024 1089

Viteza a curmat două vieți, pe DN 2A! Imagini de impact din bordul autoturismului unde doi bărbați au murit (VIDEO)

06 Feb 2024 3621

UPDATE Incendiu în cartierul Tomis Nord din Constanța! Pompierii solicitați să intervină pe strada cpt. Dobrilă Eugeniu (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jan 2024 1570

Incident la protestul transportatorilor de la Constanța! O femeie s-a rugat de manifestanți să îi permită să treacă de barajul de la intrare din Port (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jan 2024 2388

Incendiu noaptea trecută în municipiul Constanța! Au intervenit mai multe echipaje de pompieri

10 Jan 2024 915

Constantin Budescu, fotbalistul de la Farul Constanța, și-a etalat talentul muzical în seara de Revelion

03 Jan 2024 1175

„Flagrant“ Primele imagini de la acțiunea DNA Constanța cu polițiștii Gărzii de Coastă, în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Dec 2023 1814