Baruri si Restaurante

Restaurantul Temple, local desprins din Evul Mediu şi ancorat în realitatea friguroasă a Constanţei (galerie foto)

Restaurantul Temple este situat pe bulevardul Mamaia numărul 80, în apropierea Spitalului Militar din municipiul Constanţa. Dacă treci de uşile din lemn masiv ale „templului“, vei găsi o atmosferă din Evul Mediu, un loc parcă desprins din poveştile pe care, citindu-le, simţi că te transformi în domniţă sau cavaler. Restaurantul Temple îndeamnă oaspeţii să „Mănânce regeşte!“.
 

Decorul este în stil medieval, cu săbii agăţate pe pereţi, ceea ce contribuie la conturarea festinului regal. Ajunsă acolo, observ că este rece. Căldura nu prea e la ea acasă în acest local. Am stat cu geaca pe mine, pentru că era aproape la fel de frig ca afară.
În ceea ce priveşte preţurile, pe un mic dejun dai între 7 şi 14 lei, pe o ciorbă, între 10 şi 15 lei, iar un platou pentru două persoane costă 90 - 100 de lei. Preţurile salatelor variază între 12 şi 20 de lei, preparatele din pui au preţuri cuprinse între 17 şi 60 de lei, preparatele din porc costă între 18 şi 65 de lei, cele de vită - 18 - 65 de lei, preparatele din peşte - 32 - 45 de lei, iar pastele au preţuri cuprinse între 16 şi 20 de lei. Pe un desert vei plăti între 12 şi 25 de lei, o cafea costă 6 lei, iar un suc, tot 6 lei.

Am comandat iniţial o ciorbă, însă nu mai aveau. Apoi am ales salata Temple (20 de lei) (să mănânc regeşte!), compusă din crutoane, caşcaval, ciuperci şi amestec de salate. Comanda a venit repede, nici nu mă aşteptam la altceva, întrucât localul era aproape gol, iar o salată nu presupune o muncă extraordinară. A fost foarte bună şi multă. În plus, înainte să vină comanda, ne-au adus, din partea casei, două felii cu salată de vinete, frumos aranjate şi ornate pe farfurie. Serviciul a fost bun. Ospătarul, foarte amabil, chiar şi-a cerut scuze de mai multe ori pentru că nu aveau preparatul comandat iniţial.
Cu toate acestea, a fost o experienţă culinară pe care nu aş mai repeta-o curând, deoarece nu m-a surprins cu nimic în mod deosebit.

Ce spune Registrul Comerţului

Restaurantul Temple funcţionează pe societatea British Star SRL, înfiinţată în 2007, cu sediul social în municipiul Constanţa, ce are ca principală activitate „restaurante“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 10 noiembrie 2015, asociatul unic şi administratorul societăţii este Evelina Lupea, care mai figurează în Nikistar 2007 SRL.
 
Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2013, British Star SRL înregistrase o cifră de afaceri de 219.969 de lei, o pierdere de 57.782 de lei şi 13 salariaţi. La sfârşitul anului 2012, firma înregistrase o cifră de afaceri de 779.934 de lei, o pierdere de 48.402 lei şi 13 angajaţi.
 
În anul 2003, Evelina Lupea, Alexandru Ionuţ Lupea şi Dumitru Stroe au pus bazele Trust Construct SA. Tot în 2003, Evelina Lupea şi Alexandru Ionuţ Lupea au pus bazele Nik Star Press SRL.
 
În anul 2007, tot cu Alexandru Ionuţ Lupea fondează Nikistar 2007 SRL, în care, ulterior, în 2010, Evelina Lupea devine administrator.

Alexandru Ionuţ Lupea, partenerul de afaceri al Evelinei Lupea, asociat cu Sisteme Internaţionale de Afaceri SA 

În anul 2006, Alexandru Ionuţ Lupea înfiinţează Gravel Cons SRL în judeţul Prahova. Câţiva ani mai târziu, în 2009, Alexandru Ionuţ Lupea, în calitate de unic asociat şi administrator al Gravel Cons SRL, decide cooptarea SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Înregistrată în anul 2003, firma are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Căpitan Aviator Nicolae Drossu. Societatea are un capital social subscris de 90.000 de lei, integral vărsat. Asociaţii firmei sunt Masterjob Limited şi Valentin Gheorghe Ionescu (inculpat în Dosarul Retrocedărilor). Administratorul societăţii, care se ocupă de „servicii de reprezentare media“, este Valentin Gheorghe Ionescu.
 
Societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA apare în dosarul în care este cercetat Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Daniel Constantinescu. Strutinsky este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În 2013, Gravel Cons SRL, în care apar ca asociaţi Alexandru Ionuţ Lupea şi Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, decide înfiinţarea unui punct de lucru în comuna Târgşoru Vechi, pe un teren proprietate a Gravel Cons SRL. În mai 2014, denumirea societăţii Gravel Cons SRL se schimbă în Black Dor Fish SRL.
 
Informaţii utile 
Facebook: www.facebook.com/pages/Restaurant-Temple-Bulevardul-Mamaia
Telefon: 0241.616.323
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vestigiile Constanței. Le punem în valoare? (galerie foto)

02 Aug 2018 2860

SPIT şi AJFP Constanţa vând restaurantul Temple, deţinut de firma lui Marius Puşcaşi (documente)

16 Aug 2016 6063

O supradoză de droguri şi alcool l-a omorât pe rockerul Scott Weiland

19 Dec 2015 999

O nouă seară dedicată filmelor, la Constanţa

09 Sep 2015 793

Accident rutier pe bulevardul Mamaia O maşină a fost proiectată pe trotuar

08 May 2014 1490

Mazăre a anunţat că vor demara lucrările la şoseaua de coastă

29 Mar 2013 2132