A cântat și la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Doliu în lumea muzicii. Un celebru tenor s-a stins din viață

  • A murit tenorul bulgar Kamen Chanev.
  • Acesta cântat în 2003  pe scena teatrului liric, din Constanța în cadrul Festivalului International de Opera si Balet, ajuns la editia a XXIX-a, "Madame Butterfly" de Giacomo Puccini.
A murit tenorul bulgar Kamen Chanev.

Acesta cântat în 2003, pe scena teatrului liric, din Constanța în cadrul Festivalului International de Opera si Balet, ajuns la editia a XXIX-a, "Madame Butterfly" de Giacomo Puccini, in urmatoarea distributie: Madame Butterfly - Stela Sirbu; Suzuki - Claudia Condreanu, din Bucuresti; Pinkerton - Kamen Chanev, din Bulgaria; Sharpless - Ioan Ardelean; Kate - Tania Ionescu; Yamadori - Nicolae Andreescu, din Bucuresti; Goro - Vladislav Goray; Bonzo - George Tirea; Comisarul - Constantin Acsinte. Regia artistica este semnata de Ognian Draganov, din Bulgaria, asistenti regie fiind Michiko Inoue, din Japonia, si Anca Daniela Mihut, in scenografia lui Grigore Gorduz din Timisoara. Costumele sunt realizate de Tvetanka Stoinova, din Bulgaria iar maestru de cor este Adrian Stanache. Intregul spectacol s-a desfășurat sub bagheta dirijorului Francesco Rosa, din Italia.

Născut în Bulgaria, tenorul Kamen Chanev a studiat canto-ul la Conservatorul din Sofia iar mai apoi la Academia de Muzică din Roma. A obținut Premiul I la Concursul Internațional „Jussi Björling” din Suedia.

A debutat la Opera Națională din Sofia cu rolul Ducele de Mantua din „Rigoletto” de G. Verdi, urmate apoi de o serie de alte roluri importante: Faust din „Faust” de C. Gounod, Werther din „Werther” de J. Massenet, Contele Almaviva din „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Lenski din „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, Edgardo din „Lucia di Lammermoor” și Toni din „Fiica regimentului” de G. Donizetti, Alfredo din „Traviata” de G. Verdi, Belmonte din „Răpirea din Serai”, Tamino din „Flautul fermecat” și Don Ottavio din „Don Giovanni” de W.A. Mozart. Din repertoriul dramatic a abordat rolurile: Mario Cavaradossi din „Tosca” și Calaf din „Turandot” de G. Puccini, Erik din „Olandezul zburător” de R. Wagner, Don Jose din „Carmen” de G. Bizet și Radames din „Aida” de G. Verdi.

A interpretat rolurile principale pe marile scene ale lumii: Staatsoper Viena, Deutsche Oper, Bayerische Theater München și Opera din Hamburg, Teatrul „Liceo” din Barcelona, Operele din Terracina și Roma, Opera din Amsterdam, Operele din Atlanta și Philadelphia (SUA) și Opera din Seul (Coreea), sub baghetele dirijorale ale maeștrilor: Lorin Maasel, Nicola Luisotti, Michail Jurowski, Paolo Carigniani, ș.a.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Zeci de mesaje de condoleanțe

07 Mar 2021 3474

UPDATE Teatrul „Oleg Danovski” Concertul simfonic din această seară a fost reprogramat pentru luna martie

26 Feb 2021 2616

Evenimentele culturale ale acestui week-end, pe scenele constănțene

19 Feb 2021 2595

Constanța Programul teatrului ”Oleg Danovski” în acest weekend

10 Feb 2021 2312

Reacția managerului Daniela Vlădescu, la primirea Ordinului „Meritul cultural” „Îi felicit pe toți cei care au slujit cu dăruire și talent această instituție de tradiție și de prea mult timp încercată”

19 Jan 2021 2604

Luați loc în fotoliul de acasă! E premieră la Teatrul de Stat – spectacol-lectură „Copilul acesta”

08 Jan 2021 2751

Daniela Vlădescu despre ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului „Vom porni aventura cea mai aventuroasă”

31 Oct 2020 4340

Teatrul "Oleg Danovski" anunță ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

29 Oct 2020 3038

Teatrul „Oleg Danovski” deschide stagiunea în sala de spectacole. În acest week-end, primul spectacol de balet

17 Sep 2020 2670

Stagiunea estivală a Teatrului „Oleg Danovski” continuă cu arii celebre și bijuterii muzical-instrumentale

15 Aug 2020 2694

„Marea și muzica” și „O Sole Mio”, spectacolele acestui week-end în balconul Teatrului „Oleg Danovski”

01 Aug 2020 2792

„O Sole Mio” va răsuna din nou în parcul Teatrului „Oleg Danovski”

25 Jul 2020 2579

Al cincilea week-end artistic, în aer liber, oferit de Teatrul „Oleg Danovski”

11 Jul 2020 3047

Parcul Teatrului „Oleg Danovski” va răsuna din nou, pe acorduri de neuitat

04 Jul 2020 3148

Turneul „Pianul Călător”, ediţia a zecea, în aer liber Horia Mihail marchează aniversarea Beethoven 250 și la Teatrul „Oleg Danovski”

03 Jul 2020 2452